Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.04.2022, 12:00

Ινδία: Έρευνα για Zomato Swiggy

Ινδία: Έρευνα για Zomato Swiggy

Η Zomato και η Swiggy κυριαρχούν στην επιχείρηση παράδοσης τροφίμων στην Ινδία, ωστόσο πλέον ερευνώνται γιας αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές.

Η Zomato και η Swiggy κυριαρχούν στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας με συνδυασμένο μερίδιο 95%.

Η εντολή για τη διερεύνηση των εταιρειών ήρθε μήνες μετά την υποβολή καταγγελίας από την Εθνική Ένωση Εστιατορίων της Ινδίας (NRAI).

Οι εταιρείες δεν έχουν σχολιάσει την έρευνα.

Ωστόσο, οι εταιρείες φέρεται να αρνήθηκαν τον ισχυρισμό όταν η NRAI υπέβαλε την καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ινδίας (CCI) τον περασμένο Ιούλιο.

Το NRAI, το οποίο αντιπροσωπεύει περισσότερα από 500.000 εστιατόρια σε ολόκληρη την Ινδία, είχε ζητήσει από το CCI να ερευνήσει τις δύο εταιρείες, καθώς φαίνεται ότι οι δύο εταιρείες παρέχουν εκπτώσεις αφού χρεώνουν υπερβολικές προμήθειες από εστιατόρια.

Η Swiggy, με την υποστήριξη της SoftBank, συγκέντρωσε 700 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση νωρίτερα φέτος, διπλασιάζοντας την αποτίμησή της στα 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Zomato, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο πέρυσι, προσέλκυσε προσφορές αξίας 46,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και υπερκαλύφθηκε πάνω από 38 φορές.