Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
07.04.2022, 12:00

Μ. Βρετανία: Στα μενού των εστιατορίων οι θερμίδες

Μ. Βρετανία: Στα μενού των εστιατορίων οι θερμίδες

Οι θερμίδες εμφανίζονται πλέον στα μενού μεγάλων αλυσίδων εστιατορίων. Οι επισκέπτες στην Αγγλία θα βλέπουν θερμίδες στα μενού όταν τρώνε έξω από χθες.

Τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα φαγητά σε πακέτο από εστιατόρια με περισσότερους από 250 υπαλλήλους πρέπει να αναγράφουν στους καταλόγους πόσες θερμίδες έχουν τα γεύματα.

Ο νέος κανόνας αποτελεί μέρος των κυβερνητικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, βοηθώντας τους ανθρώπους να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές.

Ορισμένα εστιατόρια φοβούνται ότι θα αυξήσει το κόστος τους.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών στην Αγγλία πρέπει να εμφανίζουν τις πληροφορίες θερμίδων των μη προσυσκευασμένων τροφίμων και αναψυκτικών.

Ορισμένες αλυσίδες της High Street δημοσιεύουν ήδη πληροφορίες σχετικά με το θερμιδικό περιεχόμενο του φαγητού τους στα μενού τους, όπως οι παμπ Wetherspoons και τα εστιατόρια The Real Greek. Τα McDonald's το κάνουν για περισσότερο από μια δεκαετία.