Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
08.04.2022, 09:00

Long John Silver's: Πληρώνει $200.000 για υπόθεση #metoo

Long John Silver's: Πληρώνει $200.000 για υπόθεση #metoo

Η Long John Silver's θα πληρώσει $200.000 μετά τις καταγγελίες ότι δύο άνδρες διευθυντές σε ένα εστιατόριο του Ιλινόις άγγιξαν προσβλητικά, έκαναν άσεμνα σχόλια και έκαναν σεξουαλικές προτάσεις σε γυναίκες υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένης μιας 17χρονης, η οποία τελικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Η αρμόδια αρχή στις ΗΠΑ (EEOC) ανακοίνωσε ότι η αλυσίδα γρήγορου φαγητού απέτυχε να εκπαιδεύσει το προσωπικό για τη σεξουαλική παρενόχληση και δεν επέβαλε πειθαρχία στους διευθυντές μετά από παράπονα των εργαζομένων. Ένας από τους μάνατζερ φέρεται να έστειλε στη 17χρονη ξεκάθαρα βίντεο του και της έκανε πρόταση γάμου. Αφού παραπονέθηκε, η εταιρεία μείωσε το ωράριο λειτουργίας της, αρνήθηκε να ερευνήσει την καταγγελία της και την ανάγκασε να παραιτηθεί.

Η Long John Silver σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο HR Dive ανέφερε: "Συνεργαστήκαμε στενά με την EEOC και τους εργαζόμενους για να διερευνήσουμε και να λάβουμε διορθωτικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στο θέμα δεν είναι πλέον μαζί μζς. Επιπλέον, ενισχύσαμε την εκπαίδευσή μας για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας — με ιδιαίτερη έμφαση στην παρενόχληση, τη διαφορετικότητα και τη διαφορετικότητα και ένταξη — σε όλη την επιχείρηση. Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να παρέχουμε έναν ασφαλή χώρο εργασίας για όλους."