Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
12.04.2022, 12:00

Τι λένε οι πελάτες εστιατορίων για τα ρομπότ

Τι λένε οι πελάτες εστιατορίων για τα ρομπότ

Το 32% των πελατών θα προτιούσαν να μην δουν ρομπότ να ετοιμάζουν το φαγητό τους, σύμφωνα με έρευνα του Big Red Rooster. Σχεδόν το 30% των πελατών εστιατορίων θα ήταν δύσπιστοι αν έβλεπαν ρομπότ να ετοιμάζουν γεύματα ή να παραδίδουν φαγητό στα τραπέζια.

Αντίθετα, στο 41% ​​των πελατών αρέσει η ιδέα των ρομπότ να καθαρίζουν την τραπεζαρία.

Η αγορά αυτόνομων ρομπότ αναμένεται να αυξάνεται ετησίως με ρυθμό 43% έως το 2027, σύμφωνα με την LogisticsIQ, και η αγορά των ρομπότ μαγειρικής προβλέπεται να αυξάνεται 16% ετησίως έως το 2028. Αυτές οι εκτιμήσεις έρχονται καθώς τα εστιατόρια στρέφονται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία για εξοικονόμηση και εν μέσω ιστορικής έλλειψης εργαζομένων.

Η αυτοματοποιημένη τεχνολογία γνώρισε σημαντική άνοδο στα εστιατόρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς η επιθυμία για ανέπαφες συναλλαγές.

Η Miso Technologies ισχυρίζεται ότι το Flippy Wings της, σε μια δοκιμή στο Buffalo Wild Wings, αύξησε την ταχύτητα παραγωγής τροφίμων έως και 20%, ενώ παράλληλα μείωσε τη το λάδι.