Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
18.04.2022, 09:00

5 τρόποι για να λύσετε τις 3 κορυφαίες προκλήσεις της βιομηχανίας εστιατορίων

5 τρόποι για να λύσετε τις 3 κορυφαίες προκλήσεις της βιομηχανίας εστιατορίων

Πολλά εργαλεία μπορούν να μας βοηθήσουν να λύσουμε τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού, τις διακοπές στην αλυσίδα εφοδιασμού και τα αυξανόμενα λειτουργικά κόστη.

Αν και δεν μπορούμε να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον, τα χειρότερα της πανδημίας φαίνεται να περνούν και οι προοπτικές για τα εστιατόρια φαίνονται καλύτερες. Φυσικά, υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Οι προκλήσεις φαίνονται ξεκάθαρες:

Τα εργασιακά ζητήματα αυξάνουν το κύριο κόστος. Σχεδόν το ένα τέταρτο των 4,5 εκατομμυρίων Αμερικανών που άφησαν τις δουλειές τους τον τελευταίο χρόνο ήταν στον τομέα του horeca. 

Ο πληθωρισμός αυξάνει το κόστος για τα εστιατόρια και τους επισκέπτες τους. 

Οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας δυσκολεύουν την εύρεση ορισμένων συστατικών.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι τάσεις που θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τους επόμενους μήνες;

Οι κουζίνες-φαντάσματα δεν πάνε πουθενά. Οι κουζίνες βοήθησαν τα εστιατόρια να ανταποκριθούν καλύτερα στη ζήτηση για παραλαβή και παράδοση.. Θα δούμε μια απότομη αύξηση στη δημοτικότητα τους.

Η ολοκληρωμένη τεχνολογία θα βοηθήσει τους φορείς εκμετάλλευσης να κατανοήσουν την επιχείρησή τους και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Απαραίτητος είναι ο επανασχεδιασμός του φυσικού χώρου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εξελισσόμενων προτιμήσεων των πελατών. Ορισμένοι σπεύδουν να δημιουργήσουν ξεχωριστούς χώρους "παραλαβής" για υπηρεσίες παράδοσης και παραγγελίες. Επιπλέον, το drive thru είναι πιο δημοφιλές από ποτέ.

Η τεχνητή νοημοσύνη και ο αυτοματισμός βρίσκουν τρόπους για να προσθέσουν σημεία κερδοφορίας. Σίγουρα τα ρομπότ, τόσο στην κουζίνα όσο και στην παράδοση, κάνουν μεγάλα βήματα και ήδη βλέπουν ευρύτερη υιοθέτηση.

Οι αμοιβές και τα οφέλη αυξάνονται για να καλύψουν τη ζήτηση. Οι εστιάτορες μπορούν να αντισταθμίσουν την αύξηση του κόστους εργασίας με πιο αποτελεσματική διαχείριση εργασίας και χρονοδιαγράμματος.