Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
21.04.2022, 12:00

Impossible Foods: Γιατί κινδυνεύει να χάσει δίπλωμα ευρασιτεχνίας

Impossible Foods: Γιατί κινδυνεύει να χάσει δίπλωμα ευρασιτεχνίας

Η εταιρεία παραγωγής κρέατος φυτικής προέλευσης, Impossible Foods, θα μπορούσε να κινδυνεύσει να χάσει ένα βασικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ως μέρος μιας συνεχιζόμενης δικαστικής διαμάχης με την ανταγωνιστή της, Motif FoodWorks.

Η Motif ζήτησε από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ να ανακαλέσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέχει η Impossible για την προστασία της τεχνολογίας heme της εταιρείας.

Η Impossible μήνυσε τη Motif τον Μάρτιο, υποστηρίζοντας ότι η εναλλακτική λύση βοείου κρέατος μιμείται πολύ τη δική της εκδοχή.

Τα υποκατάστατα βοείου και χοιρινού κρέατος του Impossible χρησιμοποιούν λεγεμοσφαιρίνη σόγιας, η οποία παράγεται από γενετικά τροποποιημένη μαγιά, για να μιμηθεί τη γεύση και το άρωμα του πραγματικού κρέατος.

Η Motif υπέβαλε αίτηση στο Συμβούλιο Δοκιμών και Εφέσεων για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας την Τετάρτη για να ζητήσει από μια επιτροπή κριτών να επανεξετάσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Impossible και να εξετάσει εάν θα έπρεπε να ανακληθεί.

"Είμαστε βέβαιοι ότι το Συμβούλιο Δοκιμών και Εφέσεων για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας θα συμφωνήσει με την άποψή μας ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν έπρεπε ποτέ να είχε εκδοθεί και να το ανακαλέσει", δήλωσε εκπρόσωπος της Motif σε δήλωση στο CNBC. 

Η Motif συγκέντρωσε 343,5 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Bill Gates και εκτιμήθηκε σε 1,23 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.