Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
27.04.2022, 09:00

Εστίαση (ΗΠΑ): Ποιες πολιτείες υποχρεώνουν τα εστιατόρια να αλλάξουν συσκευασίες

Εστίαση (ΗΠΑ): Ποιες πολιτείες υποχρεώνουν τα εστιατόρια να αλλάξουν συσκευασίες

Η πίεση στα εστιατόρια αυξάνεται για να σταματήσουν την εξάρτησή τους από τα δοχεία και τα πλαστικά σκεύη από πολυστερίνη μιας χρήσης για φαγητό, με τους επιχειρηματίες στην κομητεία του Λος Άντζελες να μαθαίνουν αυτή την εβδομάδα ότι θα πρέπει να βρουν υποκατάστατα μέχρι τον ερχόμενο Μάιο.

Οι εστιάτορες στο Κονέκτικατ μπορεί επίσης σύντομα να ψάχνουν για εναλλακτικές λύσεις. Η πολιτειακή Γερουσία ψήφισε την Τετάρτη την απαγόρευση των ποτηριών και των τροφίμων από πολυστερίνη μίας χρήσης από τον Ιούλιο του 2024. Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην πολιτειακή Βουλή των Αντιπροσώπων πριν από τις διακοπές, στις 4 Μαΐου.

Οι επιχειρηματίες εκεί μπορούν να πάρουν μια ιδέα για το τι μπορεί να τους περιμένει, μεταβαίνοντας στο Νιου Τζέρσεϊ σε δύο εβδομάδες. Η απαγόρευση της συσκευασίας τροφίμων από πολυστυρένιο τίθεται σε ισχύ στην εν λόγω πολιτεία στις 4 Μαΐου.

Η απαγόρευση αποτελεί μέρος ενός νομοσχεδίου, που απαγορεύει επίσης στα εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις του Τζέρσεϊ να χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες μιας χρήσης. Τα εστιατόρια μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν χάρτινες σακούλες, αλλά τα σούπερ μάρκετ θα περιορίζονται στην πώληση ή την παροχή επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών.

Στους παραβάτες στο Τζέρσεϊ θα επιβάλλεται πρόστιμο 200 δολαρίων για την πρώτη παράβαση, 500 δολαρίων για τη δεύτερη παράβαση και 1.000 δολαρίων για την τρίτη παράβαση.

Η απαγόρευση στο Κολοράντο για τα δοχεία τροφίμων από πολυστερίνη μιας χρήσης τίθεται σε ισχύ το 2024, ενώ τα δοχεία μίας χρήσης θα τεθούν εκτός νόμου στην Ουάσινγκτον από τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Οι απαγορεύσεις ισχύουν ήδη στη Νέα Υόρκη, την Περιφέρεια της Κολούμπια, το Μέιν και το Βερμόντ.

Όλα τα μέτρα αποσκοπούν στην εκτροπή του πολυστυρενίου από το ρεύμα των αποβλήτων και στη μείωση των απορριμμάτων στις άκρες των δρόμων και των ωκεανών.

Η Reusable L.A., η ομάδα υπεράσπισης που πίεσε για την απαγόρευση του πολυστυρενίου στην κομητεία του Λος Άντζελες, αποκαλεί αυτό το οικολογικό μέτρο "το μεγάλο". Πιέζει εδώ και χρόνια το συμβούλιο των εποπτών της κομητείας να περιορίσει τα εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις σε επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες συσκευασίες και σκεύη to-go.

Η δραστηριότητα αυτή έρχεται καθώς η αύξηση της ζήτησης για φαγητό εκτός καταστήματος έχει αυξήσει τη ζήτηση για συσκευασίες.