Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
03.05.2022, 11:00

ΗΠΑ: Ένα στα τρία εστιατόρια δεν μπόρεσε να πληρώσει το ενοίκιο Απιλίου

ΗΠΑ: Ένα στα τρία εστιατόρια δεν μπόρεσε να πληρώσει το ενοίκιο Απιλίου

Περίπου το ένα τρίτο των εστιατορίων στις ΗΠΑ δεν μπόρεσε να πληρώσει τα ενοίκια του Απριλίου, μια αύξηση 5 ποσοστιαίων μονάδων από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα ευρήματα έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο. Οι Αμερικανοί γερουσιαστές θα πιεστούν τις επόμενες ημέρες να εξετάσουν διάφορα νομοθετήματα που αποσκοπούν στην παροχή πιο άμεσης βοήθειας στα εστιατόρια. 

Η αίσθηση ότι ο κλάδος έχει ανακάμψει πλήρως από τις εφιαλτικές συνθήκες της πανδημίας και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται περισσότερη οικονομική βοήθεια, φαίνεται ότι δεν βοηθά στις αποφάσεις, όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα.

Οι λομπίστες της βιομηχανίας υποστήριξαν ότι πολλοί επιχειρηματίες έχουν ένα βουνό από χρέη που θα μπορούσαν ακόμη να βουλιάξουν τις επιχειρήσεις τους. Ένα μεγάλο μέρος του βάρους, λένε, είναι οι αναβαλλόμενες πληρωμές ενοικίων που τώρα λήγουν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκαν από το Alignable Research Center υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Το Κέντρο σημείωσε ότι οι νέες πιέσεις υπονομεύουν την ικανότητα των εστιατορίων και των μικρών επιχειρήσεων να κρατούν ευχαριστημένους τους ιδιοκτήτες τους. Εκτός από την συγκρατημένη κίνηση των πελατών, πολλές επιχειρήσεις πιέζονται από τον πληθωρισμό.

Παρόλα αυτά, η αύξηση των αθετήσεων των εστιατορίων ήρθε καθώς η οικονομική κατάσταση άλλων τύπων μικρών επιχειρήσεων βελτιώθηκε αισθητά, σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας, που αποτελεί μέρος του διαδικτυακού δικτύου Alignable για μικρές επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, περίπου το 85% των συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων και άλλων μικρών επιχειρήσεων που υποστηρίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για τα ενοίκια του Απριλίου, ένα άλμα 13 ποσοστιαίων μονάδων από τον Μάρτιο, διαπίστωσε το Alignable.