Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
04.05.2022, 09:00

ΗΠΑ: Πώς η Domino's σχεδιάζει να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης

ΗΠΑ: Πώς η Domino's σχεδιάζει να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης

Το 2022 εξελίσσεται σε μια δύσκολη χρονιά για τη Domino's στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα μειώθηκαν κατά 3,6%, η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων ετών, λόγω των επιπτώσεων του πληθωρισμού και της έλλειψης οδηγών παράδοσης.

Αυτή η επίδοση του πρώτου τριμήνου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αυξήσεις των πωλήσεων του ίδιου καταστήματος που ανέφερε η Domino's κατά τα πρώτα τρίμηνα της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης αύξησης 17,5% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Η παράδοση πίτσας εκτοξεύτηκε στα ύψη κατά την κορύφωση της κρίσης COVID-19, όταν οι άνθρωποι είχαν κολλήσει στο σπίτι, αλλά τώρα υστερεί.

Η καμπάνια της εταιρείας για τα 3 δολάρια φιλοδώρημα, η οποία προσφέρει κουπόνια 3 δολαρίων στους πελάτες που παραλαμβάνουν την online παραγγελία τους για να τα χρησιμοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα, οδήγησε σε αύξηση 5 ποσοστιαίων μονάδων στην online επιχείρηση, δήλωσε ο COO και πρόεδρος της Domino's στις ΗΠΑ, Russell Weiner. 

Για να καταπολεμήσει τις προκλήσεις του κόστους και της εργασίας, η εταιρεία επανεξετάζει την τιμολόγηση, προσαρμόζει τη δομή του κόστους και ενισχύει τη δυναμικότητά της για να εξυπηρετήσει τη ζήτηση των πελατών και να δημιουργήσει πρόσθετη αύξηση των πωλήσεων.

Οι αυξήσεις στις τιμές μπορούν να μειώσουν το κόστος παράδοσης

Η Domino's διερευνά αλλαγές στην τιμολόγηση του μενού σε διάφορα επίπεδα, ώστε να επιτρέψει στα καταστήματα να καλύψουν καλύτερα τις αυξήσεις του κόστους εργασίας.

Ενώ οι τιμές του μενού αυξάνονται για ορισμένα είδη, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να βγάλει περισσότερες προσφορές.

Η Domino's θα επαναφέρει τις "εβδομάδες ενίσχυσης", οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν προσφορές με κουπόνια, αυτό το καλοκαίρι. Ενώ θα χρειαστεί χρόνος για να φτάσει σε πλήρη επίπεδα προσωπικού, οι περισσότεροι από τους δικαιοδόχους της υποστηρίζουν αυτές τις εβδομάδες ενίσχυσης και τις πιο επιθετικές προωθητικές ενέργειες.

"Οι εβδομάδες ενίσχυσης είναι το κλειδί για την οικοδόμηση της επιχείρησής μας", δήλωσε ο Weiner. "Προωθούν την απόκτηση πελατών και αναπτύσσουν το πρόγραμμα πιστότητας".

Δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού μοντέλου εργασίας

Η Domino's θα χρησιμοποιήσει τηλεφωνικά κέντρα και θα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στους οδηγούς παράδοσης για να δημιουργήσει πιο αποδοτικά μοντέλα εργασίας, δήλωσαν τα στελέχη. Η εταιρεία συνεργάζεται με ένα τηλεφωνικό κέντρο τρίτου μέρους σε ορισμένα καταστήματα και σχεδιάζει να επεκτείνει αυτή τη συνεργασία για να βοηθήσει τα καταστήματα να επικεντρωθούν στην παραγωγή και την παράδοση κατά τις ώρες αιχμής, δήλωσε ο Weiner. Μέχρι τα μέσα Μαΐου, η Domino's αναμένει να έχει μεταξύ 2.500 και 3.000 καταστήματα που θα χρησιμοποιούν αυτά τα τηλεφωνικά κέντρα με κάποια ιδιότητα, είπε.

Η Domino's εξετάζει επίσης την εργασία των οδηγών, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του τρόπου με τον οποίο έχει αλλάξει η παράδοση. λόγω της πανδημίας.