Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
05.05.2022, 09:00

Η επιστροφή της Tim Hortons παίρνει σάρκα και οστά

Η επιστροφή της Tim Hortons παίρνει σάρκα και οστά

Η επιστροφή της Tim Hortons παίρνει σάρκα και οστά, καθώς η αλυσίδα καφέ προβλέπει άλλη μια χρονιά αύξησης των πωλήσεων των ίδιων καταστημάτων στον Καναδά. 

Η Tim Hortons αναμένει αύξηση των πωλήσεων σε μεσαία έως υψηλά μονοψήφια ποσοστά το 2022, καθώς η ανάκαμψη της αλυσίδας καφέ εδραιώνεται στην εγχώρια αγορά.

Λόγω του μεγάλου καναδικού της αποτυπώματος, η Tim Hortons αντιπροσωπεύει συνήθως περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων της Restaurant Brands, αλλά οι πρόσφατες υποτονικές πωλήσεις έχουν επιβαρύνει τα συνολικά αποτελέσματα της εταιρείας εστιατορίων.

Τα τελευταία χρόνια η Tims έχει αναδιατάξει την εκτελεστική της ομάδα, έχει αναβαθμίσει τις προσφορές καφέ και πρωινού και έχει ανανεώσει το πρόγραμμα επιβράβευσης με την ελπίδα να αυξήσει και πάλι τις πωλήσεις. Ακόμη και πριν από την πανδημία του Covid, οι πωλήσεις και η κίνηση παρέμεναν στάσιμες, καθώς οι Καναδοί επέλεγαν για τον καφέ τους τα Starbucks ή τα McDonald's.

"Ο Καναδάς έχει γίνει πιο ανταγωνιστικός τα τελευταία 10-15 χρόνια απ' ό,τι ήταν πριν από 30 χρόνια", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Restaurant Brands, Jose Cil.

Η πανδημία λειτούργησε ως εμπόδιο, καθώς τα κρούσματα στον Καναδά οδήγησαν σε περισσότερους περιορισμούς, αν και ο πρόεδρος της Tim Hortons, Axel Schwan, δήλωσε ότι η κινητικότητα επιστρέφει τώρα.

"Ο Καναδάς είχε μερικά από τα μεγαλύτερα lockdown, πραγματικά, στον κόσμο", δήλωσε ο Schwan. "Βγαίνοντας από [το πρώτο τρίμηνο], βλέπουμε μεγάλη δυναμική, η κίνηση αυξάνεται, ο κόσμος βγαίνει και πάλι έξω".