Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
05.05.2022, 10:00

Η Starbucks επενδύει $1 δις σε εργαζόμενους και επαναφέρει τη μαύρη ποδιά

Η Starbucks επενδύει $1 δις σε εργαζόμενους και επαναφέρει τη μαύρη ποδιά

Η Starbucks πραγματοποιεί πολλές αλλαγές - από μια επένδυση ύψους $1 δις στους εργαζόμενους και την εμπειρία στα καταστήματα μέχρι την ανακοίνωση ενός ψηφιακού τρίτου μέρους με σχέδια για NFTs - όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου.

Η Starbucks εφαρμόζει περισσότερες αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων της

Ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος Howard Schultz ανακοίνωσε άλλη μια αύξηση μισθών για τους ωρομίσθιους υπαλλήλους, η οποία θα είναι η τέταρτη αύξηση μέσα σε 18 μήνες. Η αύξηση αυτή των μισθών αποτελεί μέρος του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που έχει δεσμευτεί η Starbucks να επενδύσει σε συνεργάτες και καταστήματα καθ' όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2022.

Όλοι οι εργαζόμενοι της Starbucks θα κερδίζουν 15 δολάρια την ώρα από το καλοκαίρι και την 1η Αυγούστου το μέσο ωρομίσθιο θα ανέλθει στα 17 δολάρια την ώρα. Οι εργαζόμενοι με δύο έως πέντε χρόνια υπηρεσίας θα λάβουν αύξηση μισθού κατά 5%, ενώ οι συνεργάτες με περισσότερα από πέντε χρόνια εμπειρίας θα λάβουν αύξηση μισθού κατά 7%.

Επιστρέφει η μαύρη ποδιά

Στο πλαίσιο αυτής της επένδυσης στους εργαζόμενους, η Starbucks θα λανσάρει μια νέα εσωτερική εφαρμογή για τους εργαζόμενους, ώστε να βελτιωθεί η επικοινωνία με τη διοίκηση. Η εταιρεία επαναφέρει επίσης τη μαύρη ποδιά, η οποία θα απονέμεται στους baristas που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα coffee master. Το 2023, η εταιρεία θα αρχίσει επίσης να εισάγει ψηφιακά φιλοδωρήματα.

"Αυτό που θα δείτε είναι ο επερχόμενος μετασχηματισμός και ο επαναπροσδιορισμός της εμπειρίας των πελατών και των συνεργατών της Starbucks", δήλωσε  ο Schultz. 

Τον Σεπτέμβριο, η Starbucks θα ανακοινώσει περισσότερες παροχές, όπως αναχρηματοδότηση φοιτητικών δανείων, προγράμματα αναγνώρισης δεξιοτήτων, φιλοδωρήματα εντός της εφαρμογής και νέες πρωτοβουλίες για την κατανομή των κερδών.

Δεν επεκτείνει τις αυξήσεις μισθών

Παρόλο που ο Schultz ανακοίνωσε ότι αυτά τα οφέλη θα έρθουν σύντομα σε χιλιάδες baristas σε εθνικό επίπεδο, δεν μπορεί να επεκτείνει τις αυξήσεις μισθών και τα οφέλη στα συνδικαλιστικά οργανωμένα καταστήματα, εκτός αν συμμετέχουν σε συλλογικές διαπραγματεύσεις.