Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.05.2022, 09:00

Chili's: Ετοιμάζει νέο μενού για να καταπολεμήσει τις αυξήσεις

Chili's: Ετοιμάζει νέο μενού για να καταπολεμήσει τις αυξήσεις

Για την Chili's και τη Maggiano's τα εμπορεύματα παραμένουν η μεγαλύτερη πρόκληση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Wyman Roberts.

Οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίστηκαν το γ' τρίμηνο, με αντίκτυπο πέραν των προσδοκιών. Το κόστος τροφίμων και ποτών ήταν 180 μονάδες βάσης υψηλότερο, λόγω του πληθωρισμού των εμπορευμάτων.

Σε απάντηση, η εταιρεία αξιοποιεί μια στρατηγική τιμολόγησης που δεν είναι παθητική, αλλά ούτε και απερίσκεπτη. Η μάρκα έχει ήδη λάβει έξι τιμολογιακές δράσεις φέτος - όλες δοκιμασμένες εκ των προτέρων - για να διασφαλίσει την αποδοχή των καταναλωτών και να προστατεύσει τη μακροπρόθεσμη αύξηση της κίνησης.

Αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ. Ο Roberts δήλωσε ότι επιδιώκει επίσης τρόπους για τη δημιουργία αποδοτικότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός επερχόμενου μενού που θα μειώσει τη λειτουργική πολυπλοκότητα.

Στο παρελθόν, όταν προϊόντα όπως το βόειο κρέας ή το κοτόπουλο έβλεπαν αυξήσεις, η αλυσίδα casual dining αξιοποιούσε την ποικιλία μενού της για να ελιχθεί σε αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα κόστους. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Roberts, είναι πιο δύσκολο να αποφύγεις τον πληθωρισμό όταν όλα αυξάνονται ταυτόχρονα.

"Το μενού ήταν σε δοκιμασία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της Chili's. "Αισθανόμαστε καλά για τον τρόπο με τον οποίο αναδιαρθρώσαμε τις πλατφόρμες μας για να επιτύχουμε καλύτερα περιθώρια κέρδους, αλλά και για να μας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στην τιμολόγηση σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές και σε διάφορα είδη μενού, ειδικά καθώς αρχίζουμε να βλέπουμε τις τιμές των βασικών προϊόντων να διαφέρουν σημαντικά σε διάφορες κατηγορίες".

Οι μεγαλύτεροι παράγοντες του πληθωρισμού των βασικών προϊόντων είναι οι πρωτεΐνες, αλλά ο αντίκτυπος είναι πλέον ευρύτερος. Για παράδειγμα, ενώ οι φτερούγες ήταν συνήθως η κύρια πηγή μεταβλητότητας όσον αφορά το κοτόπουλο, ο Roberts δήλωσε ότι οι πιέσεις αυτές έχουν εισχωρήσει στο κρέας στήθους, ένα ιστορικά σταθερό προϊόν.

Αυξήσεις και το 2023

Η εταιρεία πιστεύει ότι οι τιμές των εμπορευμάτων θα μετριαστούν, αλλά όχι πριν από τις αρχές του 2023,.

"Όταν κοιτάμε το περιβάλλον των εμπορευμάτων και κάνουμε κάποια μαθηματικά για το κόστος των εισροών, δεν βγαίνουν πραγματικά αυτές οι τιμές, οπότε πρέπει να υπάρχουν ανεπάρκειες, όπως όλοι ξέρουμε, στη διανομή και στην εφοδιαστική αλυσίδα, που λαμβάνονται υπόψη και οδηγούν τις τιμές αυτές σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι θα ανέβαιναν κανονικά και ειλικρινά, υπάρχει κάποια καιροσκοπική τιμολόγηση", δήλωσε ο Ρόμπερτς.