Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.05.2022, 12:00

Μπαρ: Πότε να σταματήσετε να σερβίρετε αλκοόλ και να αρνηθείτε την εξυπηρέτηση

Μπαρ: Πότε να σταματήσετε να σερβίρετε αλκοόλ και να αρνηθείτε την εξυπηρέτηση

Τα εστιατόρια και τα μπαρ αντιμετωπίζουν μοναδικούς κινδύνους και πολυπλοκότητες. Ως επιχείρηση που σερβίρει αλκοόλ, η επιχείρησή σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε νομικές προκλήσεις.

Μπορεί το άρθρο να αφορά το εξωτερικό και τις ΗΠΑ, ωστόσο βρίσκει εφαρμογή και στην ελληνική πραγματικότητα. Είναι ζωτικής σημασίας οι μπάρμαν και το προσωπικό σας να γνωρίζουν ποια σημάδια πρέπει να αναζητούν σε ένα άτομο σε κατάσταση μέθης και πότε να σταματήσουν να σερβίρουν τους πελάτες. Η Society Insurance έχει συγκεντρώσει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για τα καταστήματα που σερβίρουν αλκοόλ.

Δικαίωμα άρνησης εξυπηρέτησης

Κάποια στιγμή, οι μπάρμαν θα πρέπει πιθανότατα να αντιμετωπίσουν ένα άτομο που είναι εριστικό ή σε κατάσταση μεγάλης μέθης. Υπάρχουν διάφοροι νόμιμοι λόγοι για τους μπάρμαν να αρνηθούν την εξυπηρέτηση. Για παράδειγμα όταν έχουν να κάνουν με ανήλικα άτομα, άτομα που έχουν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ ή παρουσιάζουν συμπτώματα μέθης, υπερβολικά θορυβώδεις ή ατίθασοι πελάτες, άτομα που παρενοχλούν το προσωπικό ή άλλους πελάτες.

Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να εκπαιδεύονται σχετικά με τους όρους υπό τους οποίους μια επιχείρηση δεν μπορεί να αρνηθεί την εξυπηρέτηση. 

Τι να πείτε όταν αρνείστε την εξυπηρέτηση

Ο σερβιτόρος ή ο μπάρμαν θα πρέπει να λάβει μέτρα για να επιβραδύνει την εξυπηρέτηση και να βεβαιωθεί ότι ένας υπεύθυνος του καταστήματος είναι ενήμερος για την κατάσταση. Ο υπεύθυνος θα πρέπει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση για να αποφασίσει τα κατάλληλα επόμενα βήματα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσφέρετε φαγητό και νερό. Προσπαθήστε να επιβραδύνετε την εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερο κάνοντας τον εαυτό σας λιγότερο διαθέσιμο στον πελάτη. 

Είναι σημαντικό τα μέλη του προσωπικού του εστιατορίου και του μπαρ να είναι προετοιμασμένα να χειριστούν κατάλληλα την κατάσταση. Μην αρνείστε την εξυπηρέτηση σε έναν θαμώνα μπροστά σε άλλους πελάτες, αν μπορείτε να το αποφύγετε.

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, αναφέρετε τα γεγονότα και μην είστε κατηγορηματικοί ή επιθετικοί.