Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
09.05.2022, 11:00

El Pollo Loco: Τι άλλαξε στο menu και ενίσχυσε τις πωλήσεις

El Pollo Loco: Τι άλλαξε στο menu και ενίσχυσε τις πωλήσεις

Το El Pollo Loco, η γνωστή αμερικανική αλυσίδα, που προσφέρει πιάτα με βάση το κοτόπουλο, έκανε τη διαφορά στις πωλήσεις τριμήνου, καθώς έβαλε μια limited edition γεύση στο menu της, που αφορούσε μοσχαρίσιο κρέας, το Shredded Beef Birria LTO, το οποίο, όπως ανέφερε ο CEO της αλυσίδας, Larry Roberts, κατά την διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων 4' τριμήνου, ενίσχυσε σημαντικά τις πωλήσεις της.

Ο Roberts, επισήμανε ότι οι πωλήσεις της El Pollo Loco συνολικά αυξήθηκαν κατά 7,8% για το τρίμηνο, με την ανοδική πορεία να συνεχίζεται και στο β' τρίμηνο, με αποτέλεσμα η αλυσίδα να συνεχίζει να καταγράφει άνοδο πωλήσεων 12,4% μέχρι τις 27 Απριλίου.

Η επιτυχία της birria

Όπως φάνηκε, οι πελάτες της El Pollo Loco δέχτηκαν με ενθουσιασμό, το Shredded Beef Birria LTO, το οποίο θεωρείται παραδοσιακό πιάτο στην Μεξικάνικη κουζίνα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Καλιφόρνια. Η birria είναι μια παραδοσιακή σούπα που περιέχει μαριναρισμένο κατσικίσιο κρέας σε λωρίδες, που χρησιμοποείται σε tacos, burritos και quesadillas, σε συνδυασμό με μεξικάνικου τύπου consommé, ή jus, αρωματισμένη με σκόρδο, τσίλι και λάιμ, ενώ στην Καλιφόρνια είναι ευρέως γνωστό με μοσχάρι.

Το El Pollo Loco εκμεταλλεύτηκε τη δημοφιλία της birria με μια καμπάνια στα social media, συμπεριλαμβανομένου και του TikTok, η οποία, σύμφωνα με τον Roberts, είχε ως αποτέλεσμα περισσότερα από 21 εκατομμύρια views στα social media με αποτέλσμα να γίνει viral, προώθησε το νέο πιάτο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο στο TikTok, το buzz ηταν τέτοιο που η αλυσίδα ξεπέρασε τους 125.000 ακολούθους και το hashtag με την επωνυμία της συγκέντρωσε πάνω από 120 εκατ. προβολές.