Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11.05.2022, 09:00

Papa Johns: Πώς αντιμετωπίζει την έλλειψη οδηγών

Papa Johns: Πώς αντιμετωπίζει την έλλειψη οδηγών

Οι ελλείψεις οδηγών διανομής φαίνεται να δημιουργούν προβλήματα σε αρκετές αλυσίδες γρήγορου φαγητού.

Όμως, παρά τις προκλήσεις αυτές, μια πιτσαρία συνεχίζει να αναπτύσσεται: Η Papa Johns ανακοίνωσε αύξηση 1,9% στις πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων στη Βόρεια Αμερική κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Πώς; Εν μέρει, επειδή η αλυσίδα συνεργάζεται με τρίτους συνεργάτες παράδοσης τα τελευταία τρία χρόνια για την υποστήριξη των καταστημάτων κατά τις ώρες αιχμής.

"Η στελέχωση με προσωπικό είναι πάντα μια πρόκληση στον κλάδο μας. Εκτός από τις συνεργασίες μας με τις αγορές aggregator, οι εθνικής εμβέλειας συνεργασίες με τους παρόχους υπηρεσιών delivery είναι ένα βασικό εργαλείο που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής", δήλωσε ο CEO της Papa Johns, Rob Lynch.

"Παρόλο που αυτές οι συναλλαγές παράδοσης ως υπηρεσία έχουν ελαφρώς χαμηλότερο περιθώριο κέρδους, σε σχέση με τη χρήση των δικών μας οδηγών, πρόκειται για πρόσθετες, κερδοφόρες παραγγελίες που διαφορετικά μπορεί να έμεναν ανεκπλήρωτες", σημείωσε.

Η αλυσίδα χρησιμοποιεί επίσης ένα τηλεφωνικό κέντρο τρίτου μέρους, από το 2020, για να δέχεται παραγγελίες αντί να απαιτεί από τα μεμονωμένα καταστήματα να δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις, απελευθερώνοντας έτσι τους υπαλλήλους για την εκτέλεση άλλων καθηκόντων. Λίγο πάνω από τα μισά καταστήματα της Papa Johns, ή περίπου 1.600 στη Βόρεια Αμερική, χρησιμοποιούν την τηλεφωνική υπηρεσία Papa Call και αναμένεται να εγγραφούν περισσότερα, δήλωσε ο Lynch.

Τα οφέλη από τις συνεργασίες

Οι συνεργασίες παράδοσης από τρίτους αντιπροσωπεύουν το 6% έως 7% των πωλήσεων, ενώ σε ορισμένα καταστήματα φτάνουν περίπου το 15% έως 16% των πωλήσεων.

"Έχουμε μάθει πολλά για το πώς να δουλεύουμε πιο αποτελεσματικά και παραγωγικά με τρίτους συνεργάτες για τις παραδόσεις. Δεν είναι μια τέλεια σχέση. Υπήρχαν κάποια εμπόδια και χρειάστηκε να να συνεργαστούμε μαζί τους για να τα διορθώσουμε, για να φτάσουμε σε ένα αξιόπιστο λειτουργικό μοντέλο", δήλωσε ο Lynch.