Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.05.2022, 12:00

Dutch Bros Coffee: Η λάθος πρόβλεψη με τον πληθωρισμό και τις τιμές...

Dutch Bros Coffee: Η λάθος πρόβλεψη με τον πληθωρισμό και τις τιμές...

Τον Νοέμβριο, ο οικονομικός διευθυντής της Dutch Bros Coffee, Charlie Jemley, χαρακτήρισε τον πληθωρισμό των εμπορευμάτων "πολύ ήπιο και συγκρατημένο", ενώ την ίδια αναφορά έκανε και για το κόστος εργασίας. Ο διευθύνων σύμβουλος, Joth Ricci, περιέγραψε μάλιστα την εταιρεία ως "βαρετή", επειδή δεν υπήρχαν πάρα πολλά να αναφερθούν.

Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που παρέμεινε σταθερό καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αυτό είναι η απρόβλεπτη κατάσταση της αγοράς. Και το α' τρίμηνο, η Dutch Bros ένιωσε την πιο σημαντική μεταβολή της...

Τα αποτελέσματα

Λόγω της πίεσης του περιθωρίου κέρδους, το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν χαμηλότερο από το αναμενόμενο στα $9,7 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2022, από $18,7 εκατ. πέρυσι.

Τα δυσμενή αποτελέσματα τροφοδοτήθηκαν από τέσσερις κύριους παράγοντες.

  • Τη συντηρητική τιμολόγηση της αλυσίδας καφέ
  • Τον πληθωρισμό και το κόστος εργασίας
  • Την αύξηση των δαπανών που σχετίζονται με τη συντήρηση των καταστημάτων
  • Την αναποτελεσματικότητα των νέων καταστημάτων, η οποία ενισχύεται από τον αριθμό των τοποθεσιών που άνοιξαν σε σύντομο χρονικό διάστημα

"Ό,τι κάνουμε μέσα στην εταιρεία επικεντρώνεται στο να κάνουμε την επιχείρηση καλύτερη και ισχυρότερη σε τρία, πέντε και 10 χρόνια από σήμερα", δήλωσε ο Ricci.

Σε μεμονωμένη βάση, οι παράγοντες αυτοί δεν θα προκαλούσαν δυσφορία- το πρόβλημα προέκυψε επειδή συνέβησαν όλοι μαζί, εξήγησε ο Jemley.

Η Dutch Bros ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο με 572 καταστήματα, εκ των οποίων 310 λειτουργούν από την εταιρεία και 262 είναι franchise.