Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
17.05.2022, 11:13

McDonald's: Τέλος από τη Ρωσία τα καταστήματα

McDonald's: Τέλος από τη Ρωσία τα καταστήματα

Στην αποχώρησή της από τη Ρωσία οδηγείται η McDonald's. Ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης της ρωσικής επιχείρησής της, η οποία περιλαμβάνει 850 εστιατόρια που απασχολούν 62.000 άτομα, καθιστώντας την την τελευταία μεγάλη δυτική εταιρεία που εγκατέλειψε τη Ρωσία από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ο κολοσσός του fast food επεσήμανε την ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο, λέγοντας ότι η διατήρηση της επιχείρησής του στη Ρωσία δεν είναι πλέον ανεκτή, ούτε συνάδει με τις αξίες της McDonald's.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου ότι κλείνει προσωρινά τα καταστήματά της στη Ρωσία, αλλά θα συνεχίσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της. Τη Δευτέρα, είπε ότι θα επιδιώξει να βρει έναν Ρώσο αγοραστή ο οποίος θα προσλάβει τους εργαζόμενους και θα τους πληρώσει μέχρι να κλείσει η πώληση.

Δύσκολη απόφαση η αποχώρηση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Chris Kempczinski είπε ότι η αφοσίωση και πίστη στα McDonald's των εργαζομένων και εκατοντάδων Ρώσων προμηθευτών έκαναν δύσκολη την απόφαση να φύγουν. 

Καθώς προσπαθεί να πουλήσει τα εστιατόριά της, η McDonald's σχεδιάζει να αρχίσει να αφαιρεί σύμβολα και πινακίδες με το όνομα της εταιρείας. 

Το πρώτο McDonald's στη Ρωσία άνοιξε στο κέντρο της Μόσχας πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες, λίγο μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ήταν ένα ισχυρό σύμβολο της χαλάρωσης των εντάσεων του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης.