Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
18.05.2022, 09:02

Η ζημιά της McDonald’s από τη Ρωσία - Γιατί θα πουλήσει φτηνά

Η ζημιά της McDonald’s από τη Ρωσία - Γιατί θα πουλήσει φτηνά

H McDonald’s, που είχε κλείσει τα σημεία πώλησης του στη Ρωσία από τις αρχές Μαρτίου, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη χώρα και ότι πουλά όλες τις δραστηριότητές ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ωστόσο, αυτή η απόφαση αναμένεται να έχει μεγάλο κόστος για την επιχείρηση.

Έχοντας παρουσία για περισσότερα από 30 χρόνια στη Ρωσία, η McDonald’s διαθέτει εκεί 850 εστιατόρια και απασχολεί 62.000 υπαλλήλους.

Η εταιρία είχε ανακοινώσει το προσωρινό κλείσιμο όλων των εστιατορίων της και την αναστολή των δραστηριοτήτων της στη χώρα στις 8 Μαρτίου, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων πολυεθνικών που είχαν ήδη λάβει τις αποστάσεις τους από τη Μόσχα.

Γιατί θα πουλήσει φτηνά

Η Ρωσία, όπου η McDonald’s διαχειρίζεται άμεσα πάνω από το 80% των ομώνυμων εστιατορίων, αντιπροσωπεύει το 9% του συνολικού κύκλου εργασιών και το 3% των λειτουργικών της κερδών.

Αναλυτές αναφέρουν ότι ο όμιλος θα εγγράψει μη ταμειακή επιβάρυνση  μεταξύ 1,2 και 1,4 δισ. δολαρίων λόγω της αποχώρησής του από τη χώρα.

Η προβλεπόμενη επιβάρυνση της McDonald's ύψους 1,2 έως 1,4 δισ. δολαρίων είναι συνέπεια "των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι αγοραστές και του γεγονότος ότι η McDonald's δεν θα παραχωρήσει άδεια χρήσης του εμπορικού της ονόματος ή της ταυτότητάς της", με πιθανό αποτέλεσμα η τιμή πώλησης να είναι πολύ χαμηλότερη από την αρχική αξία της επιχείρησης.