Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
20.05.2022, 12:00

McDonald’s: Βρέθηκε ο αγοραστής στη Ρωσία

McDonald’s: Βρέθηκε ο αγοραστής στη Ρωσία

Στον Αλεξάντερ Γκοβόρ περνάνε οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της McDonald’s στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική αλυσίδας ταχυφαγείων, μία ημέρα μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσή της για πλήρη αποχώρησή της από τη χώρα.

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το τίμημα της εξαγοράς. Πάντως, σύμφωμα με ανακοίνωση της εταιρείας, όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους αν το επιθυμούν, με τις ίδιες ακριβώς συμβάσεις για την επόμενη διετία.

Ο Αλεξάντερ Γκοβόρ ανέλαβε τη λειτουργία 25 εστιατορίων της McDonald’s στη Σιβηρία το 2015 και πλέον θα αναλάβει το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε όλη τη ρωσική επικράτεια.

Βέβαια τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με άλλη επωνυμία.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας την οριστική αποχώρησή της από τη ρωσική αγορά, στο απόηχο των συνθηκών που δημιούργησαν οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.Η

Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τον γίγαντα του φαστ φουντ, ο οποίος εισήλθε για πρώτη φορά στη χώρα λίγους μήνες πριν από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

"Τα McDonald's στη Ρωσία ενσάρκωναν την ίδια την έννοια του glasnost και απέκτησαν τεράστια σημασία", έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Chris Kempczinski σε επιστολή τη τη Δευτέρα, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε πώληση.