Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
23.05.2022, 09:00

ΗΠΑ: Στα υψηλότερα tips ποντάρουν τα εστιατόρια

ΗΠΑ: Στα υψηλότερα tips ποντάρουν τα εστιατόρια

Οι πωλήσεις των εστιατορίων αυξήθηκαν κατά 46% το α' τρίμηνο στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι πωλήσεις delivery μειώθηκαν κατά 7%, σύμφωνα με σχετική έκθεση.

Αυτή η αλλαγή στις πωλήσεις έρχεται, καθώς οι κυβερνητικές αρχές αίρουν πολλούς εναπομείναντες περιορισμούς λόγω πανδημίας.

Όπως φαίνεται, αυτή η αλλαγή φέρνει ευχάριστα νέα για τους εργαζόμενους.

Οι πελάτες, που επιστρέφουν στα εστιατόρια, δίνουν περισσότερο φιλοδώρημα από ότι έδιναν για το φαγητό σε πακέτο ή την παράδοση στο σπίτι. Οι επισκέπτες δίνουν φιλοδώρημα κατά μέσο όρο περίπου 20% όταν γευματίζουν στο εστιατόριο, έναντι 15% για συναλλαγές εκτός καταστήματος, διαπιστώνει η έκθεση της Toast.

Τα ποσοστά φιλοδωρήματος τόσο στα εστιατόρια πλήρους εξυπηρέτησης όσο και στα εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησης παρέμειναν σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με την Toast. Τα φιλοδωρήματα πλήρους εξυπηρέτησης ήταν κατά μέσο όρο 19,9%, ενώ τα φιλοδωρήματα σε QSR ήταν κατά μέσο όρο 17%.

Αυτό που διαπίστωσε η Toast στο φιλοδώρημα διαφέρει από άλλες μελέτες, που έχουν παρατηρήσει αύξηση του φιλοδωρήματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Popmenu διαπίστωσε σε έκθεση του Δεκεμβρίου ότι το 58% των καταναλωτών αύξησε το ποσό που συνήθως δίνει φιλοδώρημα στους σερβιτόρους και τους οδηγούς διανομής, με τους περισσότερους να δίνουν φιλοδώρημα άνω του 20%. Η Popmenu ανέφερε την υψηλότερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και τη δομή των αμοιβών του κλάδου.

Η διαφορά μεταξύ των φιλοδωρημάτων σε εστιατόρια και εκτός εστιατορίου δείχνει ότι πολλοί καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για την εξυπηρέτηση. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει την ανερχόμενη ζήτηση για φαγητό εκτός σπιτιού μετά από δύο χρόνια περιορισμών.

Η σχέση με το προσωπικό

Τα υψηλότερα φιλοδωρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν την πρόσληψη προσωπικού, ειδικά τώρα, καθώς οι οδηγοί διανομής είναι αντιμέτωποι με το υψηλότερο κόστος καυσίμων.

Αλλά καθώς τα εστιατόρια αυξάνουν τις τιμές του μενού για να συμβαδίσουν με τον πληθωρισμό και καθώς οι καταναλωτές διαχειρίζονται τις δικές τους πληθωριστικές πιέσεις, τα φιλοδωρήματα θα μπορούσαν να συρρικνωθούν και πάλι. Σύμφωνα με νέα έρευνα του CNBC, το 53% των Αμερικανών σχεδιάζει τώρα να μειώσει τα έξοδά του για φαγητό, καθώς οι τιμές της βενζίνης παραμένουν αυξημένες.