Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
09.06.2022, 08:00

KFC Αυστραλίας: Αντικαθιστά το μαρούλι με λάχανο λόγω ελλείψεων

KFC Αυστραλίας: Αντικαθιστά το μαρούλι με λάχανο λόγω ελλείψεων

Σοβαρό πρόβλημα με το μαρούλι αντιμετωπίζουν μεγάλες αλυσίδες γρήγορου φαγητού στην Αυστραλία. Η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με το απόθεμα του εν λόγω λαχανικού, η τιμή του οποίου έχει εκτοξευτεί. Υπό αυτές τις συνθήκες η αλυσίδα KFC αποφάσισε να το… καταργήσει και να στραφεί αλλού.

Σύμφωνα με το BBC, οι πρόσφατες πλημμύρες στην Αυστραλία κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της παραγωγής και οι διαθέσιμες ποσότητες είναι εξαιρετικά περιορισμένες, αλλά και ακριβές.

Σύμφωνα με το BBC, ότι η τιμή του μαρουλιού ανέρχεται σήμερα στα 10 δολάρια Αυστραλίας ($7,18 ΗΠΑ), δηλαδή τουλάχιστον τρεις φορές άνω των φυσιολογικών επιπέδων.

Ο γίγαντας fast food KFC αναγκάστηκε να βάλει λάχανο στα wraps του στην Αυστραλία, καθώς η χώρα παλεύει με την έλλειψη μαρουλιού.

Στην ιστοσελίδα της, η KFC Αυστραλίας δήλωσε: "Λόγω των πρόσφατων πλημμυρών στη NSW [Νέα Νότια Ουαλία] και την QLD [Queensland] αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή έλλειψη μαρουλιού. Έτσι, χρησιμοποιούμε ένα μείγμα μαρουλιού και λάχανου σε όλα τα προϊόντα που περιέχουν μαρούλι μέχρι νεωτέρας".

Πολλά τα προβλήματα - Δεν είναι η πρώτη φορά

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που η εταιρεία πλήττεται από ελλείψεις σε είδη διατροφής.

Τον Ιανουάριο, η KFC Australia αναγκάστηκε να τροποποιήσει το μενού της, λόγω έλλειψης του βασικού συστατικού της, του κοτόπουλου.

Αυτό προκλήθηκε από έλλειψη προσωπικού στον μεγαλύτερο προμηθευτή κοτόπουλου της Αυστραλίας, την Ingham's, λόγω της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron.

Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη εταιρεία fast food στον κόσμο, η McDonald's, έπρεπε να αντιμετωπίσει την έλλειψη πατατών σε ορισμένα από τα ασιατικά καταστήματά της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη.