Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
14.06.2022, 12:00

Προς απόρριψη ο φόρος αλατιού και ζάχαρης την Αγγλία

Προς απόρριψη ο φόρος αλατιού και ζάχαρης την Αγγλία

Δεν φαίνεται να περνάει στην εφαρμογή ο περιβόητος φόρος αλατιού και ζάχαρης που χρησιμοποιούνται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, εστιατόρια και catering στη Βρετανία.

Η κυβέρνηση αναμένεται να απορρίψει τις προτάσεις για τη θέσπιση ενός νέου φόρου αλατιού και ζάχαρης στην Αγγλία, όταν ανακοινώσει τη στρατηγική της για τα τρόφιμα την επόμενη εβδομάδα.

Ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε την πρόταση "μη ελκυστική". Αλλά μια κυβερνητική πηγή τόνισε ότι η στρατηγική της θα προωθήσει πιο υγιεινές δίαιτες.

Οι Εργατικοί δήλωσαν ότι "απέτυχε να φέρει αποτελέσματα".

Αποτυχία στην εφαρμογή

Ο Jim McMahon, σκιώδης υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι η στρατηγική για τα τρόφιμα ήταν "ζωτικής σημασίας", αλλά η κυβέρνηση φαίνεται ότι "δίστασε, καθυστέρησε και τώρα απέτυχε να την υλοποιήσει".

Δεν είναι η πρώτη φορά -ίσως ούτε η τελευταία, όπως προδικάζουν ορισμένοι- που η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για πόλεμο κατά της παχυσαρκίας.

Εδώ και τρεις δεκαετίες, διαδοχικές κυβερνήσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ το έχουν επιχειρήσει και έχουν αποτύχει.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της επιστροπής της έκθεσης της Εθνικής Στρατηγικής Τροφίμων -την εκπόνηση της οποίας ζήτησε η Ντάουνινγκ Στριτ το 2019- είναι ο επιχειρηματίας και συνιδρυτής αλυσίδας fast food, Henry Dimbleby.