Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
16.06.2022, 12:00

Wonder: Εξαπλώνονται τα κινητά φορτηγά φαγητού

Wonder: Εξαπλώνονται τα κινητά φορτηγά φαγητού

Η Wonder, μια κινητή υπηρεσία εστιατορίων, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους $350 εκατ. για να επεκταθεί τα επόμενα χρόνια. 

Η πλατφόρμα, στην οποία οι σεφ μαγειρεύουν γεύματα δίπλα στο πεζοδρόμιο σε κινητά φορτηγά φαγητού, είναι διαθέσιμη σε 22 σημεία του Νιου Τζέρσεϊ και εξυπηρετεί πάνω από 130.000 νοικοκυριά. Η εταιρεία, η οποία έχει δημιουργήσει 19 κινητά εστιατόρια, θα χρησιμοποιήσει αυτή τη χρηματοδότηση για να επεκταθεί σε νέες πολιτείες. 

Ενώ η τρέχουσα εμβέλεια της Wonder στην αγορά είναι περιορισμένη, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί σε νέες περιοχές σε όλες τις ΗΠΑ μέχρι το 2035, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Οι κουζίνες της Wonder προμηθεύονται τα συστατικά, αλλά οι παραγγελίες μαγειρεύονται, ολοκληρώνονται και σερβίρονται σε κινητές κουζίνες μπροστά από τα σπίτια των καταναλωτών.

Το φαγητό σερβίρεται αμέσως μόλις είναι έτοιμο. Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με σεφ όπως: ο Bobby Flay, η Nancy Silverton και ο Daisuke Nakazawa.

Η εταιρεία παραδίδει επίσης φαγητό από τοπικά εστιατόρια μέσω της υπηρεσίας ταχυμεταφορών Envoy. 

Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες

Ωστόσο, οι επόμενοι δύο μήνες θα μπορούσαν να αποδειχθούν δύσκολοι για την εταιρεία, δεδομένων των υψηλών τιμών των καυσίμων και της συνεχιζόμενης έλλειψης εργατικού δυναμικού. Αυτές οι προκλήσεις θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την Wonder από το να φτάσει σε νέες περιοχές. Ορισμένοι διανομείς τροφίμων αρχίζουν να απομακρύνονται από την επιχείρηση λόγω της αύξησης των τιμών της βενζίνης. 

Οι σεφ αναμένουν επίσης υψηλούς μισθούς και οι μάγειρες γραμμής είναι σε έλλειψη, γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει δύσκολη τη διατήρηση των κινητών φορτηγών φαγητού της Wonder.