Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
27.06.2022, 09:00

McDonald's: Τι αλλάζει στις πολιτικές franchising

McDonald's: Τι αλλάζει στις πολιτικές franchising

Η McDonald's απλοποιεί τις πολιτικές franchising για να προσελκύσει νέους και διαφορετικούς υποηφίους.

Από το 2023, ο γίγαντας του fast-food θα αξιολογεί κάθε πιθανό νέο φορέα με την ίδια προσέγγιση, χωρίς να δίνει πλέον προνομιακή μεταχείριση στα παιδιά και τους συζύγους των σημερινών δικαιοδόχων.

Έτσι, από το 2023, θα αξιολογεί εξίσου κάθε πιθανό νέο επιχειρηματία. Στο παρελθόν, οι σύζυγοι και τα παιδιά των σημερινών ιδιοκτητών, έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης.

"Σκεφτήκαμε πολύ για το πώς θα συνεχίσουμε να προσελκύουμε και να διατηρούμε τους καλύτερους ιδιοκτήτες του κλάδου - άτομα που αντιπροσωπεύουν τις διαφορετικές κοινότητες που εξυπηρετούμε, φέρνουν νοοτροπία ανάπτυξης και εστιάζουν στην εκτελεστική αριστεία, ενώ παράλληλα καλλιεργούν ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον για τις ομάδες των εστιατορίων", δήλωσε ο πρόεδρος της McDonald's στις ΗΠΑ, Joe Erlinger.

Η McDonald's θα διαχωρίσει επίσης τη διαδικασία μέσω της οποίας ανανεώνει τις 20ετείς συμφωνίες.

Οι πιέσεις στην εταιρεία

Η McDonald's αρνήθηκε να σχολιάσει τις αλλαγές στο CNBC.

Η εταιρεία δέχτηκε πρόσφατα πιέσεις για ένα σχέδιο εισαγωγής ενός νέου συστήματος βαθμολόγησης στις αρχές του επόμενου έτους, το οποίο εξόργισε ορισμένους ιδιοκτήτες, οι οποίοι ανησυχούν για την πιθανή αποξένωση των εργαζομένων.

Η McDonald's διαθέτει περίπου 13.000 τοποθεσίες με δικαιόχρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πάνω από 1.750 τοποθεσίες πωλήθηκαν πέρυσι, εν μέρει επειδή ορισμένοι φορείς επέλεξαν να εγκαταλείψουν το franchise, σύμφωνα με το Restaurant Business Online.