Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
27.06.2022, 12:00

Η Panda Express παρουσιάζει το νέο Auto Wok

Η Panda Express παρουσιάζει το νέο Auto Wok

Όλο και περισσότερες αλυσίδες εστιατορίων στρέφονται στην αυτοματοποίηση και η Panda Express είναι η τελευταία που φέρνει μια μορφή ρομποτικής στην κουζίνα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αλυσίδα με έδρα το Rosemead της Καλιφόρνια παρουσίασε το νέο Panda Auto Wok, ή PAW, μια ιδιόκτητη τεχνολογία που έχει κυκλοφορήσει σε 120 εστιατόρια, μέχρι στιγμής, και θα προστεθεί σε άλλα 240 πριν από το τέλος του 2022, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το νέο PAW έχει σχεδιαστεί για να αναλαμβάνει μέρος της σωματικής εργασίας που απαιτείται για τα πιάτα που μαγειρεύονται σε μεγάλο όγκο στο wok, όπως το δημοφιλές τηγανητό ρύζι και το chow mein της Panda Express, τα οποία παράγονται σε μεγαλύτερες παρτίδες. Παραδοσιακά, αυτά τα πιάτα απαιτούν από τους σεφ να ρίχνουν χειροκίνητα τα συστατικά πάνω από το καυτό γουόκ καθώς σιγοβράζουν μαζί.

O σεφ παραμένει στο τιμόνι

Με τη χρήση του PAW ο σεφ μπορεί να προσθέσει τα φρέσκα υλικά και ένας ρομποτικός βραχίονας αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ανακατέματος για το σωστό ακριβώς χρονικό διάστημα.

Ο Wah δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι "εξακολουθεί να βρίσκεται στο τιμόνι, ένας άριστα εκπαιδευμένος σεφ που προσθέτει τα συστατικά βήμα προς βήμα και φτιάχνει το πιάτο από το μηδέν".

Η τεχνολογία όπως το PAW δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τους εργαζόμενους, αλλά να τους βοηθήσει να αποφύγουν τους τραυματισμούς και να τους απελευθερώσει να επικεντρωθούν σε άλλα πράγματα. Για περίπου τέσσερα λεπτά, το PAW κάνει τη βαριά δουλειά.

Η Panda Express άρχισε να αναπτύσσει την τεχνολογία του αυτόματου γουόκ το 2015.

 

Media