Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.06.2022, 09:00

Τα νέα στελέχη που θα "τρέξουν" τη McDonald's

Τα νέα στελέχη που θα "τρέξουν" τη McDonald's

Η McDonald's προήγαγε τον οικονομικό διευθυντή, Kevin Ozan, σε ανώτερο εκτελεστικό αντιπρόεδρο στρατηγικών πρωτοβουλιών, όπου θα ηγηθεί της ομάδας στρατηγικής και διαφόρων πρωτοβουλιών και θα συνεργαστεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Chris Kempczinski, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Ο Ozan σχεδιάζει να αποσυρθεί από τη McDonald's στα μέσα του 2023.

Ο Ian Borden θα γίνει EVP και CFO, από την 1η Σεπτεμβρίου, και θα μετακομίσει στο Σικάγο.

Η McDonald's προήγαγε επίσης την Marion Gross, επικεφαλής της αλυσίδας εφοδιασμού της Βόρειας Αμερικής, σε  παγκόσμιο επικεφαλής της αλυσίδας εφοδιασμού, από την 1η Σεπτεμβρίου, μετά την αποχώρηση της Francesca DeBiase στις 31 Αυγούστου.

Αυτές οι αλλαγές στα στελέχη, αν και ξεχωριστές, λαμβάνουν χώρα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο της μεταβαλλόμενης στρατηγικής franchising της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει νέες κατευθυντήριες γραμμές και ένα σύστημα βαθμολόγησης βάσει επιδόσεων, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος. Αυτά τα νέα στελέχη θα αντιμετωπίσουν τις συνεχιζόμενες ελλείψεις στην αλυσίδα εφοδιασμού και τις συνθήκες πληθωρισμού, οι οποίες οδήγησαν την McDonald's να αυξήσει τις τιμές του μενού κατά 8% το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Αν και τα στελέχη αυτά θα καλύψουν ρόλους που αφήνουν βετεράνοι του κλάδου, το καθένα φέρνει σημαντική εμπειρία από τις προηγούμενες θέσεις του.

Ο Ozan εργάζεται στη McDonald's από το 1997 και έγινε οικονομικός διευθυντής το 2015. Από αυτή τη θέση καθοδήγησε την εταιρεία εν μέσω της πανδημίας, αντιμετώπισε ακτιβιστές επενδυτές και βοήθησε στην απόσυρση της McDonald's από τη Ρωσία.

Ο Borden εντάχθηκε για πρώτη φορά στην εταιρεία στον Καναδά το 1994.