Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.06.2022, 12:00

Εστίαση: Η έξοδος των CEO συνεχίζεται

Εστίαση: Η έξοδος των CEO συνεχίζεται

Καθώς οι ανησυχίες για την ύφεση αυξάνονται, οι CEO αρκετών εταιρειών αποχωρούν...

Οι αλλαγές σε τόσο υψηλές θέσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 22% από τον Απρίλιο έως τον Μάιο. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν 150 αποχωρήσεις από τις 123 αποχωρήσεις του Απριλίου, σύμφωνα με σχετική έκθεση. Ο αριθμός αυτός είναι 52% υψηλότερος από τον Μάιο του περασμένου έτους.

"Η έξοδος των CEO συνεχίζεται. Οι οικονομικές συνθήκες, ο αυξανόμενος πληθωρισμός και οι ανησυχίες για την ύφεση κάνουν τα διοικητικά συμβούλια να επανεξετάσουν την ηγεσία και τους ηγέτες να επανεξετάσουν αν θέλουν να αναλάβουν αυτές τις προκλήσεις", δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Challenger, Gray and Christmas, Andrew Challenger.

Ο κλάδος της εστίασης είδε επίσης σημαντική εναλλαγή CEO εντός του τελευταίου έτους, με τις Darden, Red Robin, Denny's, Brinker και Starbucks να ανακοινώνουν ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοί τους αποχωρούν, αφού οδήγησαν τις εταιρείες τους μέσα στην πανδημία για πάνω από δύο χρόνια. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Wingstop και της Red Lobster έφυγαν για θέσεις σε άλλες εταιρείες.

Το προηγούμενο καταγεγραμμένο υψηλό των αποχωρήσεων CEO ήταν το 2019 - επίσης την τελευταία φορά που οι οικονομολόγοι των ΗΠΑ έβλεπαν πιθανή ύφεση στον ορίζοντα.

Βραχυπρόθεσμα, οι επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού ίσως χρειαστεί να προετοιμαστούν για πιθανές απολύσεις, προειδοποίησαν οι οικονομολόγοι.