Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
30.06.2022, 12:00

Τα c-stores κερδίζουν έδαφος

Τα c-stores κερδίζουν έδαφος

Οι Αμερικανοί καταναλωτές αντιλαμβάνονται τα καταστήματα ευκολίας ως ισότιμα με τα εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησης και το 59% εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα γεύμα από ένα κατάστημα c-store, σύμφωνα με την έκθεση "The Convenience Experience Report" της Bluedot.

Σχεδόν το 30% αγοράζει γρήγορο φαγητό από c-stores, ενώ το 27% παίρνει grab-and-go προϊόντα ψυγείου, το 25% πηγαίνει για ζεστό φαγητό και το 21% αγοράζει γεύματα κατά παραγγελία.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι ένας στους τέσσερις καταναλωτές επισκέπτεται τα c-stores για μεσημεριανό γεύμα.

Οι τελευταίες κινήσεις

Τα τελευταία χρόνια τα convenience stores έχουν κάνει μεγάλα βήματα στις προσφορές τους. Πέρυσι, η 7-Eleven άνοιξε ένα κατάστημα στη Βιρτζίνια που διαθέτει δύο εστιατόρια, ενώ η Wawa δοκίμασε ένα μενού δείπνου το 2020 σε εκατοντάδες καταστήματα.

Αυτές οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς, καθώς οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τα c-stores υπό παρόμοιο πρίσμα με τα QSRs. 

Πολλά c-stores αυξάνουν την παρουσία τους στις παραδόσεις και χτίζουν θέσεις drive-thru. Εφέτος, η 7-Eleven πρόσθεσε μια συνδρομητική υπηρεσία παράδοσης, ενώ αρκετές αλυσίδες έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα DoubleDash της DoorDash.

Πέρυσι, η Wawa άνοιξε το πρώτο της drive-thru, ενώ η 7-Eleven εγκαινίασε το πρώτο της εστιατόριο drive-thru.