Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
01.07.2022, 09:00

Οι επιπτώσεις στα εστιατόρια από την έλλειψη προσωπικού

Οι επιπτώσεις στα εστιατόρια από την έλλειψη προσωπικού

Τα περισσότερα εστιατόρια εξακολουθούν να έχουν έλλειψη προσωπικού όπως δείχνει νέα έρευνα. 

Το 30% των ιδιοκτητών εστιατορίων δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις έχουν επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με έρευνα της Popmenu, ενώ το 25% δήλωσε ότι έχει ξεπεράσει τον τζίρο που είχε πριν τον Covid.

Η Popmenu πραγματοποίησε έρευνα σε 374 ιδιοκτήτες εστιατορίων και 1.002 πελάτες σχετικά με τις συνθήκες στον κλάδο της εστίασης τον Μάιο και τον Ιούνιο. Οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι οι προκλήσεις σε σχέση με το προσωπικό πλήττουν τις επιχειρήσεις.

Η πλειονότητα (51%) των εστιατόρων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις τους δεν είχαν το προσωπικό για να ανταποκριθούν.

Η έρευνα της Popmenu στους καταναλωτές δείχνει ότι οι προκλήσεις στελέχωσης και η αυξανόμενη επισκεψιμότητα επηρεάζουν τις εμπειρίες των πελατών, με το 59% των ερωτηθέντων να αυξάνουν τις ψηφιακές παραγγελίες τους λόγω της μεγάλης αναμονής και της έλλειψης τραπεζιών.

Οι επιχειρηματίες χάνουν τις πωλήσειςως αποτέλεσμα των χαμηλών επιπέδων προσωπικού, δήλωσε ο Brendan Sweeney, Διευθύνων Σύμβουλος της Popmenu.

"Αυτό μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτικό για τους εστιάτορες - και τους πελάτες τους - γι' αυτό και όλο και περισσότεροι βασίζονται στην τεχνολογία που απευθύνεται στον επισκέπτη για να κάνουν τις λειτουργίες πιο αποτελεσματικές", δήλωσε ο Sweeney.

Λείπουν 750.000 εργαζόμενοι

Παρόλο που η πλειονότητα των επιχειρηματιών αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις φτάνουν ή ξεπερνούν τα προ της πανδημίας επίπεδα, η απασχόληση στον κλάδο της εστίασης υπολείπεται κατά περίπου 750.000 θέσεις εργασίας. Το 83% των εστιατορίων αντιμετωπίζει πρόβλημα με την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, σύμφωνα με έρευνα του Μαΐου που διεξήγαγε η Alignable.