Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
01.07.2022, 09:00

Noma: Ζημιές για το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

Noma: Ζημιές για το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

Το Noma, το εστιατόριο της Κοπεγχάγης, το οποίο έχει επανειλημμένα ψηφιστεί ως το καλύτερο στον κόσμο, εμφάνισε ζημιές το 2021, ακόμη και μετά τη στήριξη του Covid-19 από την κυβέρνηση της Δανίας.

Το εστιατόριο που χρεώνει $700 το άτομο για ένα χορτοφαγικό μενού με κρασί, έχει τρία αστέρια Michelin, έχει κερδίσει πέντε φορές τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο και πήρε και κρατική στήριξη από τη Δανία λόγω της πανδημίας, δεν μπόρεσε να λειτουργήσει με κέρδος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το εστιατόριο εμφάνισε 1,69 εκατ. κορώνες σε καθαρές ζημιές ($240.000), ΕΝΏ είχε καταγράψει ελάχιστα κέρδη το 2020.

Το Noma έλαβε 10,9 εκατ. κορώνες σε κρατική ενίσχυση για τα lockdowns που επιβλήθηκαν στη Δανία λόγω του κορωνοϊού.

Η τελευταία φορά που το Noma ήταν ζημιογόνο ήταν το 2017, όταν ο σεφ Rene Redzepi το έκλεισε για περίπου ένα χρόνο, προκειμένου να το ανανεώσει.

Το εστιατόριο σχεδιάζει να κλείσει προσωρινά στην Κοπεγχάγη φέτος και να περιοδεύσει σε άλλες χώρες, πριν να επιστρέψει στη βάση του το 2023.

Να σημειωθεί ότι κατατάσσεται αυτή τη στιγμή στο νούμερο 1 της λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και έχει κερδίσει το κορυφαίο βραβείο συνολικά πέντε φορές.

"Υπό αυτές τις συνθήκες, το αποτέλεσμα και η οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας ήταν ικανοποιητικά", ανέφερε η Noma στην οικονομική έκθεση του 2021. "Η εταιρεία αναμένει ένα βελτιωμένο αποτέλεσμα για το επόμενο έτος".