Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
04.07.2022, 09:00

Χάλασε το deal Panera Bread και SPAC

Χάλασε το deal Panera Bread και SPAC

Η Panera Bread και η SPAC του Danny Meyer ανακοίνωσαν ότι δεν θα προχωρήσουν με τα σχέδια συγχώνευσής τους, λέγοντας ότι οι "επιδεινούμενες συνθήκες της κεφαλαιαγοράς" έκαναν τη σχεδιαζόμενη αρχική δημόσια προσφορά λιγότερο ευνοϊκή.

Οι δύο όμιλοι είχαν προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου για να ολοκληρώσουν τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση μεταξύ της USHG Acquisition Corp (HUGS) του Meyer και του φορέα εκμετάλλευσης των Panera Bread, Einstein Bros και Caribou Coffee.

Ο Meyer, πρόεδρος της εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC), επρόκειτο να είναι επικεφαλής στο διοικητικό συμβούλιο της Panera Brands.

"Με βάση τις τρέχουσες συνθήκες της κεφαλαιαγοράς, είναι απίθανο να γίνει δημόσια εγγραφή για την Panera στο εγγύς μέλλον, οπότε συμφωνήσαμε να μην παρατείνουμε τη συνεργασία μας πέραν της υφιστάμενης ημερομηνίας της 30ής Ιουνίου", ανέφερε ο Meyer σε δήλωσή του.

Η Panera Brands ήταν μία από τις έως και οκτώ εταιρείες εστιατορίων που είχαν παραταχθεί για να εισαχθούν στο χρηματιστήριο πέρυσι εν μέσω ευνοϊκών συνθηκών της αγοράς. Οι συνθήκες αυτές άλλαξαν εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την ύφεση και καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια. Η ανησυχία για τον αντίκτυπο του πληθωρισμού στα εστιατόρια έστειλε επίσης τις μετοχικές αξίες του κλάδου προς τα κάτω.

Ως εκ τούτου, καμία από τις εταιρείες που σχεδίαζαν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως η Fogo de Chao, η MOD Pizza και η Panera Brands, δεν έχουν ακόμη εισαχθεί.

Ο Niren Chaudhary, διευθύνων σύμβουλος της Panera Brands, δήλωσε ότι η εταιρεία "θα συνεχίσει να προετοιμάζεται και να διερευνά τη δημόσια εγγραφή".

"Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πεποίθησή μας για την Panera, η οποία είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ", πρόσθεσε. 

Η SPAC του Meyer ήταν μία από τις πολλές που σχηματίστηκαν το 2021 με στόχο τα εστιατόρια. Καμία από αυτές τις εταιρείες, που παίρνουν χρήματα από επενδυτές και τα χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν μια ιδιωτική εταιρεία για να τη φέρουν στο χρηματιστήριο, δεν έχει βρει μέχρι στιγμής στόχο εξαγοράς".