Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.07.2022, 09:00

Πώς αντιμετώπισε το Daily Gather τον καταιγισμό ψεύτικων αξιολογήσεων

Πώς αντιμετώπισε το Daily Gather τον καταιγισμό ψεύτικων αξιολογήσεων

Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Χιούστον βρίσκεται σε δύσκολη θέση το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς όπως λέει τον εκβιάζουν με βαθμολογίες ενός αστεριού στο Google, αφού αρνήθηκε να κάνει μια πληρωμή 75 δολαρίων...

Ο Aaron Lyons, ιδιοκτήτης του Daily Gather, δήλωσε ότι έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουπριν λίγες μέρες από έναν άνδρα που ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στην Ινδία. Στο email  ο άνδρας απειλεί να βομβαρδίζει το εστιατόριο Daily Gather με αξιολογήσεις ενός αστεριού από πολλούς λογαριασμούςκαθημερινά μέχρι να καταβληθεί το ποσό.

"Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για τις ενέργειές μας και δεν θα θέλαμε να βλάψουμε την επιχείρησή σας, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή", αναφέρει το email προς τον Lyons.

Τι γράφει το e-mail

"Ζητάμε να μας στείλετε μια δωροκάρτα Google Play αξίας 75 δολαρίων ... ελπίζουμε ότι αυτό το ποσό δεν θα είναι μεγάλο για εσάς. Παρακαλούμε στείλτε τον κωδικό στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα σταματήσουμε αμέσως να αφήνουμε αρνητικά σχόλια και θα αφαιρέσουμε τα υπάρχοντα".

Ο Lyons δήλωσε ότι αρνείται να πληρώσει, καθώς ανησυχεί ότι ο εκβιασμός δεν θα σταματήσει στα 75 δολάρια.

Το εστιατόριό, τις τελευταίες μέρες έχει κατακλυστεί από ψευδείς αξιολογήσεις ενός αστεριού, τις οποίες ο ιδιοκτήτης έχει αναφέρει στο Google.

Η διαδικασία αφαίρεσης των κριτικών, όμως, μπορεί να είναι χρονοβόρα...

Η αντίδραση πελατών

Ευτυχώς για τον Lyons, ορισμένοι πελάτες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον καταιγισμό των αρνητικών κριτικών.

Ότα δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την υπόθεση η είδηση διαδόθηκε γρήγορα.

Ο Sean Fitzsimmons, διαχειριστής της ομάδας Katy/Fort Bend Foodies στο Facebook, προέτρεψε τα μέλη της ομάδας να "αντεπιτεθούν" για τον Lyons.

Η έκκληση για δράση έπιασε τόπο. Το εστιατόριο έλαβε σχεδόν 100 νέες αξιολογήσεις πέντε αστέρων.

Παρόλα αυτά, οι κακές κριτικές παραμένουν στη θέση τους.