Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
15.07.2022, 12:00

Ινδία: Τέλος το "service charge" στους λογαριασμούς εστίασης

Ινδία: Τέλος το "service charge" στους λογαριασμούς εστίασης

"Θυμηθείτε να δίνετε φιλοδώρημα στο σερβιτόρο σας, δεν υπάρχει πλέον χρέωση εξυπηρέτησης στο λογαριασμό σας". Αυτό το μήνυμα δίνουν πλέον οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στα ξενοδοχεία στην Ινδία. 

Η κατάργηση του "service charge" είναι επίσημη εδώ και λίγες μέρες και θα επηρεάσει τα εισοδήματα των σερβιτόρων, του προσωπικού της κουζίνας και των καθαριστριών.

Η απόφαση της ινδικής κυβέρνησης καταργήσει τα τέλη εξυπηρέτησης στα εστιατόρια θα κάνει τους λογαριασμούς των εστιατορίων ελαφρύτερους. Ωστόσο, δεν είναι καλά νέα για τους εργαζόμενους ενός κλάδου που περιμένουν τα φιλοδωρήματα για να αναπληρώσουν τα χαμηλά τους εισοδήματα.

Το τέλος σερβιρίσματος στην Ινδία ήταν στο 10%. "Το τέλος εξυπηρέτησης είναι μια χρέωση που εισπράττεται προς όφελος του προσωπικού, το οποίο περιλαμβάνει τους πάντες, από τους σερβιτόρους μέχρι το προσωπικό που εργάζεται στην κουζίνα", δήλωσε ο Gurbaxish Singh Kohli, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ξενοδοχείων και Εστιατορίων της Ινδίας (FHRAI).

Σε άλλες χώρες - όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδά - το προσωπικό των εστιατορίων εργάζεται με τον κατώτατο μισθό, αλλά τα φιλοδωρήματα αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του μισθού που παίρνουν στο σπίτι τους.

nn