Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
18.07.2022, 09:00

Η ChowNow απολύει σχεδόν 100 υπαλλήλους

Η ChowNow απολύει σχεδόν 100 υπαλλήλους

Η ChowNow, η οποία παρέχει στα εστιατόρια τη δυνατότητα να δημιουργούν ψηφιακές βιτρίνες παραγγελιών σε πολλαπλές κοινωνικές πλατφόρμες, ξεκίνησε τις απολύσεις.

Η ChowNow προχώρησε σε απολύσεις σχεδόν 100 ατόμων από διάφορες ειδικότητες. 

"Αναγκαστήκαμε να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση να απολύσουμε μέλη της ομάδας αυτή την εβδομάδα. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για τη συνεισφορά τους και θα λάβουν την πλήρη υποστήριξή μας κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου", ανέφερε η ChowNow σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Αυτές οι ενέργειες δεν γίνονται ποτέ ελαφρά τη καρδία, αλλά πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητες προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας και τη δέσμευσή μας να στηρίζουμε τα τοπικά εστιατόρια".

Η ChowNow έρχεται να προστεθεί σε έναν ταχέως αυξανόμενο κατάλογο νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένων των Sunday, Nextbite και Reef, οι οποίες είχαν πλημμυρίσει με κεφάλαια πέρυσι, αλλά πρόσφατα ανακοίνωσαν απολύσεις.

Ευρύτερη τάση

Οι απολύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας εστιατορίων αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης τάσης στον τεχνολογικό χώρο, καθώς οι εταιρείες προετοιμάζονται για μια πιθανή οικονομική ύφεση το 2023.

"Ήμασταν πολύ τυχεροί, δεδομένων των τελευταίων ετών της πανδημίας, που η επιχείρηση βρισκόταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή [και] αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα. Και αυτή την εβδομάδα, και αυτόν τον μήνα, έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές. Τώρα η ομάδα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με αυτό που είχε πέρυσι", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ChowNow, Chris Webb.

Ο Webb δήλωσε ότι η πρόσφατη έξαρση των απολύσεων, τόσο στον κλάδο της τεχνολογίας εστιατορίων όσο και πέραν αυτού, αντικατοπτρίζει ότι οι εταιρείες προετοιμάζονται για ένα οικονομικό πλήγμα.

"Συνήθως, όταν βλέπετε μαζικές απολύσεις από εταιρείες σε όλους τους κλάδους, όπως βλέπουμε τώρα, συνδέονται με μια μαζική επιβράδυνση ή κάποιο είδος μαζικής παγκόσμιας επίπτωσης ή τουλάχιστον επίπτωσης στην αμερικανική οικονομία", δήλωσε ο Webb. "Φέτος το καλοκαίρι, όλες αυτές οι εταιρείες - και εμείς είμαστε μία από αυτές - αποφάσισαν να επικεντρωθούν πραγματικά στο κόστος. Όχι επειδή οι επιχειρήσεις μας επιβραδύνουν, αλλά νομίζω ότι όλοι είναι πολύ νευρικοί για αυτό που φαίνεται να είναι μια καταιγίδα στο βάθος".

Η ChowNow - η οποία ξεκίνησε το 2010 για να βοηθήσει μικρά εστιατόρια χωρίς διαδικτυακή παρουσία να προσφέρουν παράδοση και παραλαβή - έχει επεκτείνει τις προσφορές της για να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρηματιών και των θαμώνων που εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία των εστιατορίων. Η πλατφόρμα εγκαινίασε παραγγελίες χωρίς προμήθεια μέσω Instagram το 2020 και μια συνεργασία με την Google για online παραγγελίες το 2019.