Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
19.07.2022, 09:00

Starbucks: Προς αποχώρηση της από τη βρετανική αγορά - Τι συμβαίνει με καταστήματα που κλείνουν

Starbucks: Προς αποχώρηση της από τη βρετανική αγορά - Τι συμβαίνει με καταστήματα που κλείνουν

Την έξοδο της από τη βρετανική αγορά φαίνεται πως μελετά η Starbucks, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, σταθμίζοντας την πίεση που δέχονται τα καταστήματα της στη χώρα από ολοένα αυξανόμενο αριθμό ανταγωνιστών. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι βρετανικοί Times, σε ένα διάστημα που η εταιρεία αναζητά και νέο CEO.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η αμερικανική αλυσίδα καφέ προσέγγισε την αμερικανική επενδυτική Houlihan Lokey Inc. ζητώντας της να διερευνήσει την ύπαρξη ενδιαφέροντος για την πώληση των δραστηριοτήτων της στη Βρετανία, καθώς εκτιμά πως ο αυξανόμενος ανταγωνισμός από έτερες φίρμες όπως τα Pret A Manger, η Tim Hortons και η αλυσίδα Costa καθιστούν ασύμφορη την παραμονή της στη συγκεκριμένη αγορά.

Η Starbucks αριθμεί πάνω από 1.000 καταστήματα καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ απασχολεί πάνω από 4.000 υπαλλήλους.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η αμερικανική εταιρεία δεν έχει κινήσει επισήμως τις διαδικασίες.

Τα Starbucks θα κλείσουν "πολλά περισσότερα" καταστήματα

Η Starbucks ανακοίνωσε το κλείσιμο 16 καταστημάτων σε όλες τις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα λόγω ανησυχιών για την υγεία και την ασφάλεια, και σύμφωνα με βίντεο που διέρρευσε από τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο, Howard Schultz, αυτά τα κλεισίματα δεν θα είναι τα τελευταία. Το βιντεοσκοπημένο υλικό από μια εσωτερική συνάντηση στη Starbucks δείχνει τον Schultz να μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοί, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι "αυτό είναι μόνο η αρχή" και ότι θα ακολουθήσουν "πολλά ακόμη" κλεισίματα καταστημάτων Starbucks, συμπεριλαμβανομένων κερδοφόρων καταστημάτων.

"Με έχει σοκάρει το γεγονός ότι μία από τις πρωταρχικές ανησυχίες που έχουν οι συνεργάτες μας είναι για την προσωπική τους ασφάλεια. [...] Αντιμετωπίζουμε πράγματα για τα οποία τα καταστήματα δεν κατασκευάστηκαν", δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι μεγαλύτερες ανησυχίες για την ασφάλεια είναι τα ζητήματα των αστέγων, της χρήσης ναρκωτικών και της εγκληματικότητας μέσα και γύρω από πολλά καταστήματα Starbucks.

Εκπρόσωπος της Starbucks επιβεβαίωσε ότι το βιντεοσκοπημένο υλικό είναι αυθεντικό και ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης, τακτικής συνάντησης.