Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
22.07.2022, 09:00

Ο σεφ που έφτασε το Geranium στην κορυφή του κόσμου

Ο σεφ που έφτασε το Geranium στην κορυφή του κόσμου

Το Geranium, είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2022. Το εστιατόριο της Κοπεγχάγης βρέθηκε πρώτο στη λίστα των World's 50 Best Restaurants, μετά τη δεύτερη θέση που είχε κατακτήσει στην περσινή απονομή.

Το Geranium σερβίρει ένα εποχιακό σκανδιναβικό μενού χωρίς κρέας και στεγάζεται στον όγδοο όροφο του εθνικού σταδίου ποδοσφαίρου της Δανίας.

Είναι ανοιχτό μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, μια επιλογή που έγινε από τον επικεφαλής σεφ Rasmus Kofoed και τον συνιδιοκτήτη Søren Ledet.

Στο πρόσφατο Autumn Universe, το ορτύκι με σπόρους θυμαριού, μούρα και πεύκο τουρσί ήταν το μοναδικό πιάτο με κρέας σε ένα μενού 16 σταδίων, που αποτελούνταν από μία πλούσια συλλογή λαχανικών, ψαριών και θαλασσινών.

Ο Rasmus Kofoed είναι ο πρώτος σεφ στη Δανία που κέρδισε τρία αστέρια Michelin, τα οποία απονεμήθηκαν στο Geranium το 2016. Ο Kofoed είναι επίσης ο μόνος σεφ που έχει κερδίσει ποτέ τα χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια στον περίφημο παγκόσμιο διαγωνισμό μαγειρικής Bocuse d’Or.

Αφαίρεσε εντελώς το κρέας από το μενού

Τον περασμένο Ιούνιο, το εστιατόριο ( που τότε ήταν Νο.2 στη λίστα των 50 Καλύτερων Εστιατορίων στον Κόσμο) άρχισε να σερβίρει ξανά δείπνο, αλλά για το μεσημεριανό γεύμα έκανε κάτι εντελώς διαφορετικό, απόφαση που πήρε ο Kofoed πριν από την πανδημία: Αφαίρεσε εντελώς το κρέας από το μενού.

Ήταν το project Angelika.Το συγκεκριμένο concept μεσημεριανού γεύματος πρόσφερε ένα οικογενειακό μενού πολλών πιάτων, με συνταγές όπως κρεμώδη φασόλια βουτύρου με φρυγανισμένους σπόρους κολοκύθας που σερβίρονταν με ένα μείγμα ωμών και ψητών λαχανικών για dip. Τρυφερές πατάτες μαγειρεμένες με ελιές, τουρσί λεμόνι με μαύρο πιπέρι και φρυγανισμένο ψωμί με σπόρους, καραμελωμένα κρεμμύδια και μυρωδικά.