Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
27.07.2022, 09:00

Εστίαση: 4 στις 10 επιχειρήσεις φρενάρουν την αναζήτηση προσωπικού

Εστίαση: 4 στις 10 επιχειρήσεις φρενάρουν την αναζήτηση προσωπικού

Αλλάζει το σκηνικό με τις προσλήψεις στην εστίαση και την αναζήτηση προσωπικού στις ΗΠΑ. Περισσότερο από το ένα τρίτο των εστιατορίων της χώρας βάζουν σε αναμονή τις προσπάθειες πρόσληψης προσωπικού για να προστατεύσουν τα περιθώρια κέρδους από την αύξηση των μισθών και την ακρίβεια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Alignable Research Center.

Η πληθωριστική πίεση είναι τόσο έντονη, που το 4% των επιχειρήσεων απολύει ακόμη και εργαζόμενους, διαπίστωσε ο ερευνητής.

Στο σύνολο των μικρών επιχειρήσεων, η αναβολή στις προσλήψεις είναι ακόμη πιο έντονη, με το 45% να παγώνει τις διαδικασίες.

Με τα ομοσπονδιακά στατιστικά στοιχεία να δείχνουν ότι ο κλάδος της εστίασης εξακολουθεί να υπολείπεται κατά 700.000 εργαζόμενους από το προ της πανδημίας επίπεδο απασχόλησης, τα ευρήματα της Alignable θα μπορούσαν να είναι καλά νέα για τις εταιρείες εστίασης που εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση προσλήψεων. Η παύση των προσλήψεων σε όλες τις μικρές επιχειρήσεις σημαίνει λιγότερη πίεση για τους υπόλοιπους.

Η παύση προσλήψεων μεγαλώνει αμέσως τη δεξαμενή των μη προσληφθέντων ατόμων που αναζητούν εργασία.

Οι μικρές επιχειρήσεις αποσύρονται από τον αγώνα για την πρόσληψη εργαζομένων, επειδή δεν μπορούν πλέον να αντέξουν το υψηλότερο κόστος εργασίας, κατέληξε η Alignable.

Αλλά σημείωσε επίσης ότι ο τομέας κυριαρχείται από τους φόβους της ύφεσης.