Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
26.07.2022, 12:00

Γιατί η Chipotle Mexican Grill επένδυσε στη Meati Foods

Γιατί η Chipotle Mexican Grill επένδυσε στη Meati Foods

Μία από τις δύο πρώτες επενδύσεις από το ταμείο των $50 εκατ. της Chipotle πήγε σε μια εταιρεία , που ονομάζεται Meati Foods, η οποία παράγει μια πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης από ρίζα μανιταριού.

Τα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν σύντομα και θα είναι διαθέσιμα για την εστίαση περιλαμβάνουν εναλλακτικές για κοτόπουλο (μια παναρισμένη έκδοση και ένα κλασικό "στήθος"), καθώς και "μπριζόλες"  υπό το εμπορικό σήμα Eat Meati.

Συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης υπό την αιγίδα της Chipotle, η Meati Foods ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα τη συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους $150 εκατ.

Ο Scott Tassani, πρόεδρος της Meati Foods, σε συνέντευξή του τη Δευτέρα, δήλωσε ότι ο κόσμος όλων των πρωτεϊνών, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος στις ΗΠΑ, είναι περίπου $160 δισ.

"Οι εναλλακτικές πρωτεΐνες αποτελούν περίπου το 1% αυτού, και η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων σε αυτό το 1% ήταν κυρίως εναλλακτικές λύσεις για μπιφτέκια.", δήλωσε ο Tassani.

Μέχρι στιγμής, τρία εστιατόρια στο Κολοράντο εργάζονται με προϊόντα Meati στο μενού τους, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανεβάσει πλήρως την παραγωγή, είπε.

Η Meati αναμένεται να γίνει πιο διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο, όταν η εταιρεία αναμένεται να ανοίξει ένα Mega Ranch 100.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής δεκάδων εκατομμυρίων κιλών ετησίως.

Ο Tassani δήλωσε ότι η μάρκα θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Sprouts τον Οκτώβριο. Αρνήθηκε να σχολιάσει οποιαδήποτε πιθανή δοκιμή του προϊόντος από την Chipotle.