Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
28.07.2022, 09:00

McDonald's: Η πολιτική των τιμών μέσα στο αδύναμο καταναλωτικό κλίμα

McDonald's: Η πολιτική των τιμών μέσα στο αδύναμο καταναλωτικό κλίμα

Οι τιμές του μενού της McDonald's αυξήθηκαν και οι αριθμοί των επισκεπτών παρέμειναν αμετάβλητοι, καθώς η εταιρεία παραμένει επιφυλακτική όσον αφορά το καταναλωτικό κλίμα.

"Εφαρμόζουμε μικρότερες, πιο συχνές αυξήσεις τιμών, επειδή μας δίνει την ευελιξία να είμαστε σε θέση να δούμε πώς αντιδρούν οι καταναλωτές και στη συνέχεια να προσαρμοστούμε εάν είναι απαραίτητο", δήλωσε ο Kevin Ozan,, οικονομικός διευθυντής της McDonald's.

Ο Chris Kempczinski, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της McDonald's, δήλωσε ότι το χάσμα μεταξύ των τιμών των τροφίμων στο εστιατόριο και των τροφίμων στο σπίτι είναι το μεγαλύτερο που έχει δει η εταιρεία τα τελευταία 50 χρόνια.

"Το κόστος για φαγητό στο σπίτι αυξάνεται ταχύτερα" από το ρυθμό στα McDonald's και σε άλλα εστιατόρια, είπε. "Δεν ξέρω ποια είναι η επίπτωση αυτού του γεγονότος. Αλλά σίγουρα, αναμένουμε ότι υπάρχει κάποιο όφελος".

Ο Kempczinski δήλωσε ότι το καταναλωτικό κλίμα είναι πιο αδύναμο στην Ευρώπη από ό,τι αλλού.

Ο Kempczinski δήλωσε ότι αμφιβάλλει αν η αυτοματοποίηση θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους βραχυπρόθεσμα.

"Έχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα για να το εξετάσουμε αυτό", είπε.

Η McDonald's διαθέτει σχεδόν 40.000 καταστήματα σε περισσότερες από 100 χώρες.