Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
09.08.2022, 09:00

Lunchbox: Πληθωρισμός & αύξηση επιτοκίων μείωσαν το εργατικό δυναμικό

Lunchbox: Πληθωρισμός & αύξηση επιτοκίων μείωσαν το εργατικό δυναμικό

Η Lunchbox, μια εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων, με έδρα τη Νέα Υόρκη, που προσφέρει ένα σύστημα online παραγγελιών σε εστιατόρια, απέλυσε 60 υπαλλήλους προ ημερών, όπως αναφέρει το Business Insider. Οι απολύσεις επηρέασαν όλα τα τμήματα, με αποτέλεσμα το προσωπικό της Lunchbox να φτάσει συνολικά τους 120 εργαζόμενους.

Η Lunchbox έρχεται να προστεθεί σε έναν αυξανόμενο κατάλογο εταιρειών τεχνολογίας εστιατορίων που έχουν μειώσει το εργατικό δυναμικό τους, καθώς ο πληθωρισμός και τα αυξανόμενα επιτόκια αυξάνουν το κόστος κεφαλαίου. Οι εταιρείες ChowNow, GoPuff, Nextbite και Sunday έχουν απολύσει υπαλλήλους τις τελευταίες εβδομάδες και η DoorDash έκλεισε το τμήμα Chowbotics. Οι εταιρείες αυτές έχουν εξασφαλίσει σημαντικές επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων τα προηγούμενα χρόνια.

Η χρηματοδότηση

Η Lunchbox έκλεισε έναν κύκλο χρηματοδότησης ύψους $50 εκατ. τον Φεβρουάριο, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη της ομάδας. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει συνολικά $72 εκατ. από το 2019. Η Lunchbox εξαγόρασε τον Ιούνιο τη NovaDine, ένα σύστημα ψηφιακών παραγγελιών για εταιρείες εστιατορίων πολλαπλών μονάδων, για να ενισχύσει τις προσφορές της για επιχειρηματικές αλυσίδες. Τον ίδιο μήνα, προσέφερε επίσης δωρεάν βασικές υπηρεσίες online παραγγελιών για ανεξάρτητες επιχειρήσεις και ο διευθύνων σύμβουλος της Lunchbox, Nabeel Alamgir, δήλωσε στο Business Insider ότι θα συνεχίσει να προσφέρει την υπηρεσία.Ο Alamgir δήλωσε στο πρακτορείο ότι, όπως και άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από κεφάλαια VC, η Lunchbox αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και τώρα θα επικεντρωθεί στην κερδοφορία.