Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
05.08.2022, 09:00

Η Domino's εφαρμόζει νέο ωράριο για τους οδηγούς στις ΗΠΑ

Η Domino's εφαρμόζει νέο ωράριο για τους οδηγούς στις ΗΠΑ

Οι πωλήσεις της Domino's στις ΗΠΑ - μέσω delivery - μειώθηκαν κατά 11,7% κατά τη διάρκεια του β' τριμήνου του 2022 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, δήλωσε ο CFO, Sandeep Reddy, ο οποίος "έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου" για την πορεία των πωλήσεων το επόμενο διάστημα, σε σχέση και με τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

Νέο μειωμένο ωράριο για τους οδηγούς

Σημειώνεται ότι η Domino's συνεχίζει να αντιμετωπίζει ελλείψεις εργατικού δυναμικού, ιδίως μεταξύ του προσωπικού των οδηγών διανομής, και επιδιώκει να διατηρήσει τους εργαζομένους της, παρέχοντάς τους μεγαλύτερη ευελιξία με τις ώρες και τις βάρδιες.

Οι νέες παροχές αυτές περιλαμβάνουν νέο ωράριο λειτουργίας. 

Η Domino's χρησιμοποιεί τηλεφωνικά κέντρα σε περίπου 40% των καταστημάτων της στις ΗΠΑ για την επεξεργασία τηλεφωνικών παραγγελιών, μειώνοντας τις ευθύνες των εργαζομένων και βελτιστοποιώντας την αποδοτικότητα των καταστημάτων.

"Το ερώτημα παραμένει: μπορούμε να καλύψουμε το χάσμα στην απόδοση και να επιστρέψουμε στην πλήρη κάλυψη της ζήτησης χρησιμοποιώντας το τρέχον μοντέλο παράδοσης, όπως έχει εξελιχθεί επί πολλές δεκαετίες; Μέχρι να απαντήσουμε πλήρως σε αυτό το ερώτημα, όλες οι επιλογές θα παραμείνουν στο τραπέζι", δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Weiner.

Η εταιρεία αξιολογεί λύσεις για τη βελτίωση της ευελιξίας των οδηγών, η οποία μπορεί να είναι πιο σημαντική για τον στόλο διανομής της Domino's. Η αυξημένη ευελιξία θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δυνατότητα να εργάζονται σε μικρότερες βάρδιες, να εργάζονται λιγότερες ώρες την εβδομάδα και περισσότερες ακόμη αλλαγές.