Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
01.08.2022, 09:00

McDonald's: Αυξάνει την τιμή του cheeseburger μετά από 14 χρόνια

McDonald's: Αυξάνει την τιμή του cheeseburger μετά από 14 χρόνια

Η McDonald's αύξησε την τιμή του cheeseburger της στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Το κόστος ενός cheeseburger αυξήθηκε από 99 πένες (1,19 δολάρια) σε 1,19 λίρες, σηματοδοτώντας αύξηση της τιμής κατά 20%.

Η τελευταία φορά που η McDonald's αύξησε την τιμή του cheeseburger στη Βρετανία ήταν στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008.

Η McDonald's δήλωσε ότι ορισμένα είδη θα παραμείνουν ανεπηρέαστα από τις αυξήσεις των τιμών. Εν τω μεταξύ, οι τιμές θα συνεχίσουν να διαφέρουν στα εστιατόρια που είναι ιδιόκτητα.

Σκληρές επιλογές

Σε δήλωσή του προς τους πελάτες, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald's στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, Alistair Macrow, ανέφερε ότι οι αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις ανάγκασαν την εταιρεία να κάνει κάποιες "δύσκολες επιλογές" όσον αφορά την τιμολόγηση.

"Οι σημερινές πιέσεις σημαίνουν ότι, όπως πολλοί άλλοι, πρέπει να κάνουμε κάποιες δύσκολες επιλογές σχετικά με τις τιμές μας", δήλωσε ο Macrow.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση είχε καθυστερήσει τις αυξήσεις των τιμών για όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά ότι δεν ήταν πλέον σε θέση να απορροφήσει το αυξανόμενο κόστος.