Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
03.08.2022, 09:00

Φτερούγες κοτόπουλου: Τι συμβαίνει με τις τιμές στις ΗΠΑ

Φτερούγες κοτόπουλου: Τι συμβαίνει με τις τιμές στις ΗΠΑ

Σε μια εποχή που πολλοί καταναλωτές μπορεί να έχουν ξεχάσει τι είναι ο αποπληθωρισμός, η Wingstop εξήγησε ότι οι τιμές των φτερών κοτόπουλου με κόκκαλο έπεσαν κατά 19% σε ετήσια βάση το τελευταίο τρίμηνο.

Οι φτερούγες κοτόπουλου ήταν ένα δημοφιλές στοιχείο του μενού κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της πανδημίας Covid-19. Κολλημένοι στο σπίτι, οι καταναλωτές τις παρήγγειλαν κατά δεκάδες. Η υψηλότερη ζήτηση εγκαινίασε αυτό που θα γινόταν μοτίβο, καθώς η πανδημία προχωρούσε: Ελλείψεις και υψηλότερες τιμές.

Το χαμηλότερο κόστος των φτερών βοήθησε την Wingstop να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, παρά την απώλεια εσόδων.

Η Wingstop δεν ήταν η μόνη. Η αλυσίδα fast-casual Noodles & Co. ανακοίνωσε αποτελέσματα.

"Πρόσφατα είδαμε τις τιμές βασικών εμπορευμάτων, όπως το κοτόπουλο, να μειώνονται σημαντικά από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Dave Boennighausen.

Το παράδοξο

Αλλά εδώ συμβαίνει κάτι παράδοξο. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ αύξησε την εκτίμησή του για τις τιμές χονδρικής πώλησης πουλερικών από 26% έως 29%.

Η αυξημένη πρόβλεψη υποδηλώνει ότι οι τιμές του κοτόπουλου μπορεί να είναι έτοιμες να αυξηθούν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος παραγωγός πουλερικών της χώρας, η Pilgrim's Pride, έριξε λίγο φως σε αυτό το θέμα όταν ανακοίνωσε τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου.

Στην παρουσίαση της τηλεδιάσκεψης, η εταιρεία παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τα αποθέματα και τις τιμές. Η κατάσταση διαφέρει δραστικά ανάλογα με τα μέρη του κοτόπουλου.

Ακολουθεί ένα δείγμα: Τα αποθέματα στήθους κοτόπουλου είναι μειωμένα κατά 7% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, τα αποθέματα φτερών είναι σημαντικά υψηλότερα - αυξήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο και είναι τώρα 31% πάνω από τον πενταετή μέσο όρο του Ιουνίου.

Όλα αυτά επηρεάζουν την τιμολόγηση...