Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.02.2022, 12:00

Select: Ξεκινάει νέα επένδυση €20 εκατ.

Select: Ξεκινάει νέα επένδυση €20 εκατ.

SELECT

Ξεκινάει νέα επένδυση €20 εκατ. – Ενίσχυση εξαγωγών και νέα προϊόντα

Μία μεγάλη επένδυση της τάξης των €20 εκατ. θα υλοποιήσει μέσα στην επόμενη διετία η "Σταύρος Νένδος Α.Ε." (γνωστή στο ευρύ κοινό ως Select).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα επένδυση της βορειοελλαδίτικης αρτοποιίας αναμένεται να ενταχθεί στις διατάξεις του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου και θα αφορά στη δημιουργία μιας νέας μονάδας, η οποία θα αποτελεί προέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου.

ΑΥΞΗΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ PORTFOLIO

Στόχος της διοίκησης είναι να αυξηθεί η παραγωγική δυναμικότητα της Select και παράλληλα να διευρυνθεί το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, καθώς η ζήτηση βαίνει ολοένα αυξανόμενη σε συνδυασμό με την ανάπτυξη νέων διατροφικών τάσεων.

BRIOCHE ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΙΤΑ

Στη HORECA 2022 παρουσιάστηκε σχεδόν όλη η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας, με ένα από τα νέα λανσαρίσματα να αφορά στο brioche toast. Η κατηγορία του brioche, επισημάνθηκε ότι, γνωρίζει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

 

Παράλληλα στις νέες συνταγές προϊόντων περιλαμβάνεται και η Πίτα Μεσογειακή.

 

Πίτα Μεσογειακή – HORECA

  • Μέγεθος: 15 εκατοστά
  • Βάρος: 70 γραμμάρια
  • Κιβώτιο: 60 τεμάχια
  • Μέγεθος: 17 εκατοστά
  • Βάρος: 80 γραμμάρια
  • Κιβώτιο: 60 τεμάχια

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ

Η Select δίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερο βάρος στην εξωστρέφεια. Μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει, το 25% του τζίρου της να πραγματοποιείται σε αγορές του εξωτερικού.

"ΕΚΡΗΞΗ" ΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων αποτυπώθηκε και στην τελευταία έκθεση της Anuga το περασμένο φθινόπωρο. Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ζήτηση από την Αγγλία για λόγους που συνδέονται μεταξύ άλλων με:

  • Το Brexit
  • Τα προβλήματα με τους μεταφορείς
  • Την διακοπή παραγωγής σε μονάδες του κλάδου

Παράλληλα η εταιρεία ενίσχυσε την παρουσία της σε ευρωπαϊκές αγορές που έχει ήδη τοποθετηθεί, καθώς επίσης και στις αγορές της Μέσης Ανατολής.