Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
15.11.2022, 16:45

Mastercard - Γαστρονόμος: Πρεμιέρα για το Βεγγέρα στη Σμύρνη

Mastercard - Γαστρονόμος: Πρεμιέρα για το Βεγγέρα στη Σμύρνη

Το νέο τους pop-up εστιατόριο "Βεγγέρα στη Σμύρνη" εγκαινίασαν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στο Μουσείο Μπενάκη, η Mastercard και ο Γαστρονόμος.
Με αφορμή την επετειακή έκθεση που πραγματοποιείται στο μουσείο για την ιστορία και τον πολιτισμό της Σμύρνης του παρελθόντος, το pop-up εστιατόριο θα αποτελέσει όχημα για ένα ταξίδι στην ιστορία, μέσω των αρωμάτων και της γεύσης, για κατόχους καρτών Mastercard.
Τα πιάτα του μενού επιλέχθηκαν μέσα από πλήθος συνταγών Σμυρνιών που έχει συλλέξει ο Γαστρονόμος κατά τις έρευνές του σε οικογενειακά τετράδια-κειμήλια. Η επιμέλεια των συνταγών έγινε από τη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, η οποία, με ρίζες από τη Σμύρνη, την Καππαδοκία και την Πόλη, υπογράφει το μενού, προσθέτοντάς του στοιχεία και πινελιές από τις δικές της οικογενειακές μνήμες. Στόχος ήταν τα πιάτα που δημιουργήθηκαν να αντικατοπτρίζουν τον γαστρονομικό θησαυρό που μας κληροδότησε ο μικρασιατικός ελληνισμός. Το μενού εμπνέει την αίσθηση του μοιράσματος, της οικειότητας και της ζεστασιάς που χαρακτήριζε τα τραπέζια εκείνης της εποχής.