Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
10.02.2023, 12:00

Θ. Παναγούλιας (Forum SA): "Αναμένουμε πάνω από 120.000 επισκέπτες στην HORECA 2023"

Θ. Παναγούλιας (Forum SA): "Αναμένουμε πάνω από 120.000 επισκέπτες στην HORECA 2023"

Πάνω από 120.000 επισκέπτες αναμένεται να περάσουν τις πύλες του Metropolitan Expo και τις τέσσερις ημέρες λειτουργίας της HORECA 2023, όπως αναφέρει στο HoReCa Open ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος FORUM ΑΕ- Member of NürnbergMesse Group, Θανάσης Παναγούλιας.
Η HORECA, το σημαντικότερο, πολυπληθέστερο και πιο επιδραστικό εκθεσιακό event για τους mega κλάδους Hotel-Restaurant-Cafe στη χώρα μας, ξεκινάει τις εργασίες της σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και μέχρι και τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, αναμένεται να συγκεντρώσει ως εκθέτες τις εταιρείες leader της αγοράς που παρουσιάζουν όλες τις νέες τάσεις, τα καινοτόμα προϊόντα, προτάσεις και high-end λύσεις για την κατασκευή, ανακαίνιση, διακόσμηση, εξοπλισμό, εξοικονόμηση ενέργειας, τροφοδοσία και την ψηφιακή παρουσία των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης.

Η HORECA αποτελεί μία από τις πλέον δυναμικές διοργανώσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Φέτος τι προσέλευση περιμένετε;
H ΗΟRECA 2023 μετράει 500 κορυφαίους εκθέτες επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι ακόμα και μπροστά στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βρίσκεται ο κλάδος, η έκθεση δεν χάνει την εμπορική της δυναμική. Γι' αυτό - και από τα μηνύματα που έχουμε πάρει όλο αυτό το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας της έκθεσης από τους ανθρώπους του κλάδου HoReCa - είμαστε σίγουροι ότι η έκθεση και πάλι θα αποτελέσει το πολυπληθέστερο εκθεσιακό event στη χώρα μας, καθώς αναμένουμε πάνω από 120.000 επισκέπτες να περάσουν τις πύλες του Metropolitan Expo και τις τέσσερις ημέρες λειτουργίας της.

Ποιες είναι οι ευκαιρίες που δίνει η έκθεση στον επαγγελματία του κλάδου HoReCa;
Οι νέες συνθήκες που επικρατούν – οικονομικές και κοινωνικές - καθιστούν ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη να επισκεφθούν οι επιχειρηματίες του κλάδου την έκθεση, καθώς τώρα ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και των υπηρεσιών για μία επιχείρηση βιώσιμη είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Εδώ θα βρουν προϊόντα και ιδέες για να κάνουν την επιχείρησή τους ανταγωνιστική, λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και cost saving προτάσεις που αφορούν τη λειτουργία της. Άρα οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει για την αναβάθμιση της επιχείρησής τους, να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των εταιρειών για custom made λύσεις για τον εκσυγχρονισμό τους, να εμπνευστούν μέσα από τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις για το πως θα προβάλλουν με τον καλύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο την επιχείρησή τους. Μπορούν να βρουν ιδέες για μία ecofriendly επιχείρηση, προτάσεις για ένα ξενοδοχείο ή εστιατόριο ή καφετέρια, που θα συμβάλλουν στη γενικότερη αναβάθμιση του προϊόντος και των υπηρεσιών που προσφέρουν στον πελάτη.

Ποιες είναι οι καινοτομίες που παρουσιάζονται φέτος σε κάθε κλάδο;
Φέτος στην HORECA οι εκθέτες θα παρουσιάσουν αρκετά προϊόντα και προτάσεις που συμβαδίζουν με τις τάσεις της εποχής, οι οποίες είναι η βιωσιμότητα, η zero waste φιλοσοφία, η ψηφιοποίηση, η εντοπιότητα, το healthy lifestyle. Θα παρουσιάσουν αειφόρες πρακτικές για ένα τουριστικό κατάλυμα ή μία επιχείρηση μαζικής εστίασης, λύσεις για ενεργειακή αναβάθμιση, σύγχρονες τεχνολογίες και digital εργαλεία που θα κάνουν πιο εύκολη και αποδοτική την οργάνωση και προβολή μίας επιχείρησης του κλάδου, αλλά και ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν τις νέες συνήθειες του σύγχρονου πελάτη, που είναι μεταξύ άλλων η after office διασκέδαση, το brunch, τα non-alcohol ποτά, vegan και plant based, το contactless delivery, η εντοπιότητα και η εποχικότητα στη γαστρονομία κ.ά.

Η Forum SA, έχει συγκεντρώσει τρεις mega κλάδους της εγχώριας αγοράς, Hotel - Restaurant -Cafe σε μία διοργάνωση. Πόσο εύκολο είναι να στηθεί άρτια μία έκθεση του μεγέθους της HORECA;
Είναι αλήθεια ότι η FORUM AE έχει καταφέρει να έχει στο portfolio της αυτή τη στιγμή τη HORECA, η οποία δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα αλλά και το σημαντικότερο και πιο επιδραστικό εκθεσιακό event για κλάδο HoReCa στη χώρα μας. Η τεράστια τεχνογνωσία και εμπειρία που έχουμε αποκτήσει αυτά τα 34 χρόνια όσον αφορά τη διοργάνωση των εκθέσεων, η σωστή προετοιμασία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και η επιλογή σωστών συνεργατών σε όλα τα επίπεδα, είναι οι λόγοι που, παρά τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις, οδηγούν σε μία επιτυχημένη διοργάνωση.

Διαπιστώνουμε ότι πολλοί εκθέτες προτιμούν να έχουν τον ίδιο χώρο, στο ίδιο hall σε κάθε διοργάνωση. Αυτό γιατί συμβαίνει και πόσο εύκολο είναι να συμβαίνει κάθε φορά;
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εκθέτες επιθυμούν να έχουν σταθερό χώρο εντός του Hall, έτσι ώστε να διευκολύνουν τους πελάτες τους όσον αφορά την επίσκεψη και την αναζήτηση των εκθετών που επιθυμούν να δουν από κοντά. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διαδικασία από ότι καταλαβαίνετε είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς οι ανάγκες των εκθετών αλλάζουν κάθε χρόνο και επιθυμούν μεγαλύτερα περίπτερα. Οι όποιες αλλαγές θέσεων, σε μια έκθεση σαν την HORECA, είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.