Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
18.01.2022, 15:00

To TikTok μπαίνει στο food delivery

To TikTok μπαίνει στο food delivery

Μια νέα υπηρεσία, που θα επιτρέπει στους χρήστες, στις ΗΠΑ, να παραγγέλνουν φαγητό που παρουσιάζεται στην πλατφόρμα της, ανακοίνωσε η TikTok ότι θα λανσάρει τον Μάρτιο.
Για να το πετύχει αυτό, η TikTok θα συνεργαστεί με την Virtual Dining Concepts, ώστε να δημιουργήσει το brand εικονικού εστιατορίου, TikTok Kitchens, με το φαγητό να παραδίδεται από την GrubHub.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ
Το μενού θα περιλαμβάνει γεύματα που γίνονται viral στην πλατφόρμα, όπως ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια στον φούρνο, μπιφτέκια, παϊδάκια καλαμποκιού και τσιπς ζυμαρικών, και θα ενημερώνεται κάθε τρίμηνο, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τις πιο πρόσφατες τάσεις.
Έσοδα από τις πωλήσεις της TikTok Kitchen θα διατίθενται για την υποστήριξη των δημιουργών που εμπνεύστηκαν τα μενού και για την ενθάρρυνση όσων θέλουν να δημιουργήσουν νέα.
Το TikTok σκοπεύει να ανοίξει μέχρι τον Μάρτιο περίπου 300 τοποθεσίες delivery στις ΗΠΑ, με στόχο να επεκταθεί σε περισσότερες από 1.000 μέχρι το τέλος του έτους.

MRBEAST BURGER
Τα “hacks” μαγειρικής είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους περιεχομένου του TikTok και έχουν βοηθήσει τους retailers να αυξήσουν τις πωλήσεις συστατικών. Όμως, για να μετατρέψει αυτό το φαινόμενο σε πηγή εσόδων, η TikTok εμπνεύστηκε από το MrBeast Burger.
Το brand, MrBeast Burger, κυκλοφόρησε από τον YouTuber, Mr Beast, το 2020 και έγινε γρήγορα viral, πουλώντας 1 εκατομμύριο χάμπουργκερ (που ισοδυναμούν με σχεδόν $8 εκατ. σε πωλήσεις) μέσω 300 τοποθεσιών, μέσα σε τρεις μήνες από το άνοιγμα. Το MrBeast Burgers είναι πλέον, διαθέσιμο σε 1.500 τοποθεσίες στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο για delivery. 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA
Η επιτυχία του MrBeast Burger είναι ενδεικτική της δύναμης των social media. Δεν είναι περίεργο που η TikTok θέλει ένα κομμάτι αυτής της κερδοφόρας πίτας, αν και, σύμφωνα με την πλατφόρμα, το εγχείρημα έχει σκοπό να φέρει τα διάσημα τρόφιμα του TikTok στους θαυμαστές του και να ανεβάσει το προφίλ του brand του, παρά να χρησιμεύσει ως επίσημη ώθηση στον τομέα των εστιατορίων.