Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
04.05.2022, 11:00

Τρεις τρόποι για να κερδίσετε στην παράδοση φαγητού

Τρεις τρόποι για να κερδίσετε στην παράδοση φαγητού

Ο χώρος της παράδοσης τροφίμων γνωρίζει άνθηση - και δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Ακόμα και τώρα που η πανδημία μετατοπίζεται σε ενδημικό έδαφος και οι άνθρωποι δεν φοβούνται τόσο πολύ να κυκλοφορούν δημόσια, υπάρχουν ορισμένες ευκολίες που όλοι έχουμε μάθει να αγαπάμε, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης φαγητού.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από αποδείξεις και άλλες δημόσια διαθέσιμες πηγές δείχνουν ένα σαφές συμπέρασμα για τα εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησης (QSRs): Οι εκπτώσεις κερδίζουν το χώρο της παράδοσης φαγητού.

Ποσοστιαίες εκπτώσεις

Τα εστιατόρια στις ΗΠΑ, που παρείχαν περισσότερες προσφορές "ποσοστιαίας έκπτωσης" και όχι εκπτώσεις σε δολάρια βγήκαν κερδισμένα. Οι προσφορές "ποσοστιαίας έκπτωσης" αυξήθηκαν σταθερά από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο, ενώ οι εκπτώσεις σε δολάρια μειώθηκαν την ίδια περίοδο.

Όπως σημειώνεται σε πρόσφατη έρευνα Modern Restaurant Management (MRM) Research Roundup, τα μερίδια των QSR που αφορούν παραγγελίες ενός ατόμου μειώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνονται οι παραγγελίες πολλών ατόμων μαζί. Με μεγαλύτερες παραγγελίες, οι προσφορές "ποσοστιαίας έκπτωσης" μπορούν να έχουν μεγαλύτερο όφελος για τον πελάτη.

Δημιουργικές προσφορές

Είναι σαφές ότι οι δημοφιλείς μάρκες μπιφτεκιών πειραματίζονται πολύ με τις στρατηγικές προσφορών τους.

Κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2021, η McDonald's προσέφερε την προσφορά "GO4GOLD", η οποία παρείχε στους πελάτες δωρεάν κοτομπουκιές κοτόπουλου 6 τεμαχίων σε παραγγελίες άνω των 15 δολαρίων. Ομοίως, καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά NCAA March Madness, στο Grubhub, η Wendy's προσέφερε 1 δολάριο όταν οι πελάτες ξόδευαν πάνω από 15 δολάρια.

Είναι πάντα έξυπνο να λαμβάνετε υπόψη σας τα τρέχοντα γεγονότα και τα τοπικά δρώμενα όταν αποφασίζετε για τις εκπτώσεις των υπηρεσιών παράδοσης.

Ανταμοιβές αφοσίωσης

Τα περισσότερα QSRs διαθέτουν ένα πρόγραμμα ανταμοιβής πιστότητας, οπότε οι προωθητικές ενέργειες για αυτά τα προγράμματα είναι το κλειδί για την επιτυχία ενός προγράμματος. Όπως σημειώνεται στην έρευνα της MRM που αναφέρθηκε προηγουμένως, το 39% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι κατεβάζουν μια εφαρμογή για ένα πρόγραμμα επιβράβευσης, λόγω μιας προσφοράς ή μιας προώθησης. 

Ωστόσο, οι έμποροι πρέπει να δώσουν προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, καθώς οι καταναλωτές είναι πιθανό να διαγράψουν μια εφαρμογή αν το φαγητό φτάσει κρύο ή αν λείπει κάποιο στοιχείο.

Καθώς πολλοί καταναλωτές πιστεύουν ότι η παραγγελία μέσω εφαρμογών είναι πιο βολική από το να παραγγείλουν αυτοπροσώπως, είναι σημαντικό για τους εμπόρους να αξιοποιήσουν αυτές τις πλατφόρμες.