Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11.05.2022, 12:00

Εστίαση: Οι ψηφιακές παραγγελίες επιμένουν και μετά την πανδημία

Εστίαση: Οι ψηφιακές παραγγελίες επιμένουν και μετά την πανδημία

Μέσα στα δύο χρόνια της πανδημίας COVID-19, ο κλάδος της εστίασης έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο - στο να αναπτύσσεται, αλλά και να εξαρτάται από εφαρμογές παράδοσης τρίτων και άλλες ψηφιακές πηγές.

Τι έδειξαν τα νούμερα

Πριν από τον COVID-19, το 12% των παραγγελιών σε εστιατόρια ήταν ψηφιακές, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Paytronix, πάροχος τεχνολογικών λύσεων.

Η Paytronix εκτιμά ότι πλέον το 33% των παραγγελιών προέρχεται από εφαρμογές παράδοσης τρίτων και άλλες ψηφιακές πηγές.

"Οι περισσότεροι από αυτούς τους πελάτες είναι νέοι", αναφέρει η έκθεση. "Κάποιοι στον κλάδο των υπηρεσιών εστίασης ανησυχούσαν ότι οι online παραγγελίες θα «σκότωναν τα εστιατόρια», αλλά γίνεται όλο και πιο σαφές ότι αυτές οι παραγγελίες έχουν κάνει ακριβώς το αντίθετο, λειτουργώντας ως σανίδα σωτηρίας".

Να σημειωθεί ότι σήμερα, παρόλο που το φαγητό στα εστιατόρια επιτρέπεται πλέον για όλους, πολλοί καταναλωτές προτιμούν το delivery και την online παραγγελία.

Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το εύρημα ότι περίπου ένας στους τρεις που προτιμούν τα ψηφιακά μέσα, παραγγέλνουν πολλές φορές το μήνα.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι παραγγελίες για φαγητό σε πακέτο κυριαρχούν πλέον στο online κανάλι.

Το ζήτημα των αξιολογήσεων

Στο "παιχνίδι" υπάρχει το ζήτημα των αξιολογήσεων που αφήνουν οι καταναλωτές, το οποίο οι επιχειρήσεις δεν έχουν την πολυτέλεια να αγνοήσουν, αναφέρει η Paytronix, σημειώνοντας ότι οι πελάτες αφήνουν συνήθως είτε πολύ υψηλές, είτε πολύ χαμηλές αξιολογήσεις.