Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
12.05.2022, 09:00

Εστιατόρια: 3 τρόποι για μείωση του κόστους

Εστιατόρια: 3 τρόποι για μείωση του κόστους

Στις μέρες μας, τα εστιατόρια βρίσκονται σε αναζήτηση λύσεων για ελαχιστοποίηση του κόστους και παροχή αποτελεσματικότητας σε όλη τη λειτουργία τους. Γιατί θα πρέπει εσείς και το προσωπικό σας να περνάτε ώρες μετρώντας τα αποθέματα, ελέγχοντας τα τιμολόγια και χτενίζοντας τα συμβόλαια; Κανείς δεν έχει χρόνο γι' αυτά, όταν υπάρχει μια γεμάτη τραπεζαρία, οι παραγγελίες to-go έρχονται και οι πελάτες παραπονιούνται για τα αγαπημένα τους είδη που έχουν αυξηθεί.

Στο τέλος της ημέρας, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα λειτουργικά σας έξοδα και να διευκολύνετε τόσο εσάς όσο και το προσωπικό σας. Ο κλάδος της εστίασης έχει αργήσει να προχωρήσει σε αλλαγές, αλλά έχει αρχίσει να καταλαβαίνει γιατί είναι απαραίτητες. 

Όταν σας λείπει χρόνος και πόροι, η τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει να αυτοματοποιήσετε διαδικασίες.

Ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε το κόστος προμηθειών και εργασίας του εστιατορίου σας:

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών

Είτε κάνετε απογραφή, είτε παραγγέλνετε προμήθειες, είτε διαχειρίζεστε την αλυσίδα εφοδιασμού - όλα αυτά κοστίζουν χρόνο και εργασία. Υπάρχουν πολλοί τομείς της επιχείρησής σας στους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε τεχνολογικές λύσεις για να κάνετε τα πράγματα πιο γρήγορα, πιο εύκολα και, το καλύτερο από όλα, πιο φθηνά. Πάρτε για παράδειγμα τη διαχείριση του κόστους των τροφίμων. Το κόστος των τροφίμων σας είναι κάτω από το 30% του συνολικού; Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, είστε ήδη ευάλωτοι σε πιο στενά περιθώρια κέρδους.

Η διαδικασία διαχείρισης του κόστους των τροφίμων μπορεί να είναι χρονοβόρα. Μπορεί να χρειαστούν ώρες για να υπολογίσετε χειροκίνητα πράγματα όπως το κόστος των συνταγών, τις τιμές των συστατικών και τις μετρήσεις των αποθεμάτων. 

Αξιοποίηση δεδομένων αγορών

Η πρόκληση που αντιμετωπίζει το εστιατόριό σας είναι τι να κάνετε με την πληθώρα δεδομένων που δημιουργείτε. Η αξιοποίηση των δεδομένων σας δίνει τη δυνατότητα να αναλύσετε το ιστορικό αγορών της επιχείρησής σας.

Συνεργασία με ειδικούς στην αλυσίδα εφοδιασμού

Η συνεργασία με ειδικούς της εφοδιαστικής αλυσίδας, που παρέχουν κορυφαία τεχνολογία στον κλάδο μπορεί να βάλει το εστιατόριό σας στο δρόμο προς την κερδοφορία, τη μείωση του κόστους, τις καλά ενημερωμένες προμήθειες και την αυτοματοποιημένη ολοκλήρωση. 

Η περικοπή των περιττών εξόδων θα πρέπει να είναι πάντα στην κορυφή του μυαλού σας.